Henriko Daktaro krikštasūnis tapo Olandijos kelių ereliu

 

 H.Daktaro krikštasūnis E.Ganusauskas (nuotr.) nenori mokėti Olandijoje jam paskirtų baudų už vairavimą išgėrus.<br> Lrytas.lt nuotr.
 H.Daktaro krikštasūnis E.Ganusauskas (nuotr.) nenori mokėti Olandijoje jam paskirtų baudų už vairavimą išgėrus.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 2:59 PM

Kauno apylinkės teismą pasiekė byla iš Olandijos, kurioje dėl eismo taisyklių pažeidimų įkliuvo su „Daktarų“ grupuote siejamas 38 metų Elvis Ganusauskas, pravarde Mongoliūkštis. Jis yra Kauno mafijos vadeivos Henriko Daktaro krikšto sūnus.

Nužudyto vieno „Daktarų“ lyderio Rimanto Ganusausko-Mongolo sūnus E.Ganusauskas 2017 metų rugsėjį per savaitę Olandijos policijai neblaivus prie vairo įkliuvo net du kartus.

Vietos teisėsaugos pareigūnai jam skyrė baudas, kurių bendras dydis – 650 eurų.

Tačiau Mongoliūkštis grįžo į Kauną, taip ir nesumokėjęs baudų.

Šio miesto teismui olandai atsiuntė medžiagą – remdamiesi tarptautinėmis sutartimis, užsieniečiai prašo išieškoti iš E.Ganusausko baudoms prilygstantį jo turtą.

E.Ganusauskas penktadienį nepasirodė Kauno teisme, todėl į kitą posėdį kovo mėnesį jį turėtų atvesdinti policija.

Mongoliūkštis anksčiau buvo teistas 3 kartus už reketą, spirito kontrabandą dideliu mastu ir grasinimus Alytaus policijos tyrėjui.

Mongolo sūnus buvo patekęs į teisėsaugos akiratį ir dėl kalinio nužudymo Alytaus pataisos namuose, bet šioje istorijoje iš balos išlipo sausas – byla jo atžvilgiu buvo nutraukta.

E.Ganusausko tėvas R.Ganusauskas dingo be žinios 1993 metais, o mirusiu jis buvo pripažintas 1999 metais. Už Mongolo nužudymą H.Daktaras nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.