Baikerio Aivaro Kilkaus nužudymo byloje panaikinti įtarimai „Vorų“ prezidento draugui

Buvusio baikerių klubo „Vorai MC“ nario Aivaro Kilkaus dingimo ir nužudymo byloje sumažėjo įtariamųjų ratas. Portalo lrytas.lt žiniomis, įtarimai panaikinti klubo „Vorai“ nariui Dariui Matusevičiui, pravarde Meška.

„Vorų“ prezidento L.Baltrūno draugui D.Matusevičiui (dešinėje), pravarde Meška, prokuratūra panaikino įtarimus.<br> Asmenini archyvo nuotr.
„Vorų“ prezidento L.Baltrūno draugui D.Matusevičiui (dešinėje), pravarde Meška, prokuratūra panaikino įtarimus.<br> Asmenini archyvo nuotr.
 Pernai spalio 15-ąją dingęs A.Kilkus iki šiol dar nerastas.<br> Asmenini archyvo nuotr.
 Pernai spalio 15-ąją dingęs A.Kilkus iki šiol dar nerastas.<br> Asmenini archyvo nuotr.
Keturis mėnesius Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime prabuvęs L.Baltrūnas prieš savaitę išėjo į laisvę.<br>D.Umbraso nuotr.
Keturis mėnesius Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime prabuvęs L.Baltrūnas prieš savaitę išėjo į laisvę.<br>D.Umbraso nuotr.
 L.Baltrūnas grįžo į savo sodybą Škilietų kaime.
 L.Baltrūnas grįžo į savo sodybą Škilietų kaime.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 2:36 PM, atnaujinta Feb 27, 2018, 3:00 PM

Baikeris D.Matusevičius pareigūnams yra kalbėjęs, kad „Vorų“ prezidentas 40 metų L.Baltrūnas, draugų vadinamas Obliumi, esą buvo nurodęs sunaikinti motociklą „Harley-Davidson“. Tik jis esą nežinojęs, kam priklauso ši transporto priemonė.

Motociklas, kuriuo važinėdavo A.Kilkus, buvo ne sunaikintas, o paslėptas miškuose netoli Varėnos. „Harley-Davidson“ buvo be valstybinių numerių, šalia gulėjo šalmas.

Kai praėjusių metų pabaigoje D.Matusevičiui buvo pareikšti įtarimai, jam buvo skirta ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Teisme buvo surengta jo ir L.Baltrūno akistata.

„Nenoriu to nei patvirtinti, nei paneigti“, – teigė Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Mindaugas Jancevičius, paklaustas apie D.Matusevičiui panaikintus įtarimus.

Lrytas.lt žiniomis, prašymą dėl įtarimų panaikinimo parengė ir pareigūnams pateikė D.Matusevičiaus advokatas. Prokuratūra šį prašymą patenkino.

„Žinoma, kad aš džiaugiuosi, negi turėčiau liūdėti“, – žurnalistei kalbėjo D.Matusevičius.

Šis baikeris, kaip ir L.Baltrūnas, gyvena Trakų rajone. Po „Vorų“ skilimo jis liko klube su L.Baltrūnu, neretai su juo leisdavo laiką Aukštadvario kartodrome.

Jau rengia kitą prašymą

Šioje byloje įtarimai yra pareikšti ir kitam L.Baltrūno draugui vilniečiui K.Jakui, pravarde Ciklopas. Portalo lrytas.lt žiniomis, šis baikeris su gynėju taip pat jau rengia prašymą dėl įtarimų panaikinimo ir artimiausiu metu ketina jį pateikti prokuratūrai.

K.Jakas praeityje kartu mokėsi su L.Baltrūnu, jie abu įkūrė „Vorų“ klubą, kurio pradžia buvo sostinės Viršuliškių rajone esančiuose garažuose.

K.Jako namuose praėjusių metų gruodžio mėnesį buvo atlikta krata, o baikeris nuvežtas apklausti į Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybą, jam buvo pareikšti įtarimai.

Per apklausą K.Jakas nesutiko su jam pareikštais įtarimais, kad padėjo L.Baltrūnui. Tačiau iš „Vorų“ klubo pasitraukę baikeriai mano kitaip.

„Kai rudenį 80 procentų narių paliko klubą, Kazys liko dešiniąja Lauryno ranka. Jis dabar valdo klubo pinigus“, – paaiškino vienas ilgamečių klubo „Vorai MC“ narių.

Nesupranta įtarimų esmės

Tarp įtariamųjų – ir L.Baltrūno žmona Daiva Baltrūnienė. Pedagogė buvo sulaikyta praėjusių metų pabaigoje, visą savaitgalį praleido areštinėje, jai buvo pareikšti įtarimai bendrininkavimu.

Per apklausą pareigūnai įtariamosios paklausė, kur yra L.Baltrūno odinė liemenė su klubo „Vorai“ ženklais. Sulaikytoji nurodė, kad liemenė yra L.Baltrūno namuose Vilniuje. Pareigūnai nuvykę išsivežė „Vorų“ lyderio liemenę.

D.Baltrūnienei buvo uždrausta bendrauti su kitais dviem įtariamaisiais D.Matusevičiumi ir K.Jaku.

D.Baltrūnienės advokatas Paulius Jablonskas teigė, kad planuoja tam tikrus veiksmus, nes nesupranta įtarimų esmės: „Kuo pasireiškė bendrininkavimas, ar liemenės slėpimu?“

Gresia nauji draudimai

Prieš savaitę iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo paleistas pagrindinis įtariamasis L.Baltrūnas su šeima dabar leidžia laiką savo sodyboje Škilietų kaime prie Aukštadvario.

Jis iki šiol su pareigūnais nebendrauja ir nedavė parodymų. „Vorų“ prezidentui yra uždėta apykojė, jam leidžiama išeiti iš namų tik kelioms valandoms – nuo 9 val. iki 12 val. Tačiau pareigūnai pageidauja dar ir papildomų sąlygų.

Prokuratūra norėtų apriboti L.Baltrūno bendravimą su dar dešimčia asmenų ir dėl to jau kreipėsi į ikiteisminio tyrimo teisėją. Iki šiol L.Baltrūnui buvo uždrausta bendrauti su D.Matusevičiumi ir K.Jaku.

Paklaustas, ar tie dešimt asmenų yra baikerių klubo nariai, prokuroras M.Jancevičius to nepaneigė.

Dingęs baikeris dar nerastas

Buvęs ilgametis „Vorų“ narys 41 metų A.Kilkus dingo, kai spalio 15-ąją motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje. Prieš tai jis paskambino L.Baltrūnui.

Aktyvi A.Kilkaus paieška vyko aplink Aukštadvarį, kur yra L.Baltrūno sodyba, ir Varėnos rajone, kur rastas dingusiojo motociklas „Harley-Davidson“.

A.Kilkaus telefonas rastas Vilniuje, Titnago gatvėje. Dingusio A.Kilkaus žmona Jurga Bradauskaitė prieš žiemos šventes į socialinį tinklą įdėjo vaizdo įrašą, kuriame įamžintas jos vyras, su dukromis brendantis į banguotą jūrą.

„Sunkus suvokimo momentas, kai supranti, kad niekada galbūt nebebus kaip anksčiau, o einantys mėnesiai – ne juodžiausias košmaras, o realybė“, – parašė J.Bradauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.