Laimutė Kedienė netrukus išgirs ketvirtą teismo nuosprendį

Ketvirtą kartą teisiamųjų suole atsidūrusią Laimutę Kedienę dar kartą siūloma nubausti laisvės apribojimu. 

Mažiau nei po mėnesio L.Kedienė išgirs jau ketvirtąjį nuosprendį. <br>T.Bauro nuotr.
Mažiau nei po mėnesio L.Kedienė išgirs jau ketvirtąjį nuosprendį. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2018, 4:22 PM, atnaujinta Feb 28, 2018, 4:44 PM

Tokios bausmės savaitę Čikagos kalėjime sėdinčios Neringos Venckienės motinai trečiadienį pasiūlė prokurorė Lina Gudonienė, kuri palaikė valstybinį kaltinimą byloje, kurioje 74 metų L.Kedienė yra kaltinama apšmeižusi buvusį prokurorą Kęstutį Betingį, neteisėtai jį apkaltinusi savo sūnaus Drąsiaus Kedžio nužudymu bei išniekinusi valstybės simbolius.

Pastarasis kaltinimas L.Kedienei buvo pateiktas dėl jos dabar jau aštuoniolikamečio anūko Karolio Venckaus veiklos. 

Kartu su motina į JAV pabėgęs K.Venckus 2010 metų vasario 1 dieną prie Kauno apygardos prokuratūros surengtame pikete kartu su Audronės Skučienės anūkais sudainavo iškraipytą Lietuvą himną.
 
Perdirbtame himne teigta, kad Lietuva yra pedofilų žemė, kurioje net ir praeityje buvo prievartaujami vaikai. 

Išklausius slapta Kedžių namuose įrašytus pokalbius paaiškėjo, kad iškraipytas himnas L.Kedienei nebuvo naujiena, kaip ji pati vėliau teigė. 

Dar namuose, iki piketo likus kelioms valandoms, L.Kedienė anūko prašė jai perskaityti iškraipyto himno žodžius, juos palaimino ir labai nerimavo, kad K.Venckus dainuodamas gali nepataikyti į taktą. 

Nors įrašai įrodė, kad L.Kedienė prisidėjusi prie valstybės simbolio išniekinimo, tačiau paprašė pensininkės dėl to nebausti, nes jos padarytam nusikaltimui jau suėjo senatis. 

L.Gudonienė teismo prašė L.Kedienę nuteisti tik dėl šmeižto ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Už abu nusikaltimus ji pasiūlė N.Venckienės motinai skirti po vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės apribojimo bausmes, tačiau jas subendrinti ir galutinę bausmę paskirti 1 metų ir 8 mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant L.Kedienę nuo 23 iki 6 valandos būti namuose.

Prokurorė taip pat mano, kad L.Kedienė turėtų dalyvauti elgesio pataisos programoje bei sumokėti sumokėti  941 euro baudą, kurią N.Venckienės motinai dar 2014 metais buvo skyręs Alytaus apylinkės teismas ir, kurios pensininkė iki šiol nesumokėjo. 

Kokia bausmė bus skirta moteriai, apšmeižusiai buvusį savo dukters vadovą, paaiškės mažiau nei po mėnesio.   

Išgalvotos pedofilijos skandalo įkarštyje K.Betingis buvo tapęs bene vienu didžiausiu L.Kedienės, jos dukters ir Kedžių patvoryje susirinkusių veikėjų priešu.

Nepaklusęs N.Venckienės reikalavimams kuo greičiau perduoti tuomet Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinto Andriaus Ūso bylą teismui, K.Betingis užsitraukė pedofilijos skandalo kūrėjų nemalonę.

Prokuroras ne kartą buvo kaltinamas išgalvoto pedofilų klano dangstymu, įvairiais nusikaltimais, bylų vilkinimu. N.Venckienė ir L.Kedienė savo interviu jį viešai vadindavo pedofilu.

Į prieš jį organizuojamus išpuolis K.Betingis ilgai nekreipė dėmesio, kol nebaudžiama pasijutusi L.Kedienė neperžengė ribų ir neapkaltino jo nužudžius D.Kedį. 

Nors Lietuvos ir Švedijos ekspertai nustatė, kad D.Kedys mirė girtas užspringęs savo paties skrandžio turiniu, 2010 metų rugpjūtį L.Kedienė tuomet Generalinei prokuratūrai vadovavusiam Dariui Valiui įteikė prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą K.Betingio atžvilgiu.

„Man atrodo, kad jis gali būti prisidėjęs prie sūnaus nužudymo, jis galėjo dalyvauti jį tardant ir kankinant“, - kaltinimus prokurorui metė L.Kedienė.

Žurnalistų paklausta, ar ji turi įrodymų, kad K.Betingis yra prisidėjęs prie D.Kedžio mirties,  L.Kedienė atsakė savo mėgstama fraze, kad esą visus įkalčius sunaikino pedofilų klanas, o jei K.Betingis, jaučiasi apšmeižtas, gali paduoti ją į teismą.

K.Betingis taip ir padarė. 

Ši byla jau ketvirtoji L.Kedienės biografijoje. Pirmą kartą į teisiamųjų suolą ji sėdo 2012 metais dėl 2010 metų lapkričio 17 dieną Panevėžio apylinkės teisme ištartų žodžių: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir perskaitė nutartį“.

Dėl nepagarbos teismui L.Kedienei buvo skirta 2600 litų bauda. 

2014 metais L.Kedienė buvo pripažinta kalta trukdžiusi antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą ir užsidirbo 3250 litų baudą. 

Kaltais šioje byloje taip pat buvo pripažinti ir jos sesuo A.Skučienė bei vyras Vytautas Kedys, kuris taip pat yra nuteistas dėl melagingų parodymų davimo.

Tais pačiais metais L.Kedienė į teisiamųjų suolą sėdo dėl pagrindinio Kauno žudynių bylos liudytojo Mindaugo Žalimo šmeižimo. M.Žalimą ji apkaltino nužudžius jos sūnų D.Kedį.

Trečio teistumo N.Venckienė išvengė. Ji sumokėjo M.Žalimo reikalaujamą sumą, todėl byla buvo nutraukta.

Kauno apylinkės teismas vasario 15 dieną L.Kedienę ir jos kaimynę Olgą Girdauskienę pripažino kaltomis dėl Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo ir skyrė pusantrų metų laisvės apribojimo bausmes bei įpareigojo lankytis elgesio pataisos programoje.

L.Stankūnaitei abi garliaviškės taip pat turėtų sumokėti po 5000 eurų. 

Kartu su moterimis pedofilija kaltintas Vytautas Kedys išsisuko lengviau. Teismas nustatė, kad N.Venckienės tėvo padarytiems nusikaltimams jau yra suėjusi senatis, todėl bylą nutraukė.

Šis nuosprendis dar neįsiteisėjęs. Jį aukštesnės instancijos teismui planuoja skųsti abi pusės.  


Kartu teista kaimye vis dar nagrinėjama byla, kurioje L.Kedienė, V.Kedys ir jų kaimynė Olga Girdauskienė yra kaltinami tvirkinę L.Stankūnaitės dukrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.