Nužudymu įtariamam „Vorų“ vedliui užkirto kelią į vaikų globos namus

„Vorų“ vedlys Laurynas Baltrūnas, įtariamas vilniečio baikerio Aivaro Kilkaus nužudymu, sulaukė naujų apribojimų. Ikiteisminį tyrimą kuruojančio prokuroro Mindaugo Jancevičiaus nutarimu įtariamajam uždrausta bendrauti ir ieškoti ryšių su 24 asmenimis. Taip pat jam uždrausta lankytis masiniuose renginiuose, viešose žmonių susibūrrimo vietose – kavinėse, baruose.

Iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išėjusiam L.Baltrūnui uždrausta bendrauti su 24 asmenimis.<br> D.Umbraso nuotr.
Iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išėjusiam L.Baltrūnui uždrausta bendrauti su 24 asmenimis.<br> D.Umbraso nuotr.
Pernai spalio 15-ąją dingęs A.Kilkus iki šiol dar nerastas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Pernai spalio 15-ąją dingęs A.Kilkus iki šiol dar nerastas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Vorų“ prezidentui L.Baltrūnui negalima bendrauti ir su D.Matusevičiumi (dešinėje), kuriam jau panaikinti įtarimai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Vorų“ prezidentui L.Baltrūnui negalima bendrauti ir su D.Matusevičiumi (dešinėje), kuriam jau panaikinti įtarimai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 L.Baltrūnas laiką leidžia savo sodyboje Škilietų kaime.
 L.Baltrūnas laiką leidžia savo sodyboje Škilietų kaime.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 4:29 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:50 PM

Prieš daugiau kaip savaitę iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo į laisvę išėjęs 40 metų L.Baltrūnas ir jo gynėjai tai vertina kaip rimtus suvaržymus. Įtariamojo buvimas laisvėje jau ir iki šiol buvo suvaržytas kardomosiomis priemonėmis. Jam užsegta apykojė, o iš namų gali išeiti tik kelioms valandoms – nuo 9 val. iki 12 val.

„Negalėsiu su savo vaikais net į kibininę užsukti“, – nusiminė L.Baltrūnas, Škilietų kaime su žmona auginantis tris vaikus.

Negalės bendrauti su vadovu

L.Baltrūnui, kurį draugai vadina Obliumi, uždrausta bendrauti su Beižionių globos namų direktoriumi Vilmantu Palčiausku. Šis draudimas „Vorų“ vedliui užkirto kelią vėl įsidarbinti globos namuose.

Apie galimybę vėl dirbti globos namuose L.Baltrūnas ėmė mąstyti vos grįžęs vasario 19-ąją iš Lukiškių į savo sodybą Škilietų kaime, prie Aukštadvario.

„Ikiteisminio tyrimo institucijos negali uždrausti asmeniui dirbti, jei jis nėra izoliuotas“, – įsitikinęs advokatas Saulius Juzukonis.

Beižionyse L.Baltrūnas anksčiau mokė vaikus drausmės, važinėtis motociklais, šaudyti.

Dar būdamas už grotų L.Baltrūnas siųsdavo laiškus Beižionių globos namų vadovybei.

„Baltrūnas dirbo pas mus daugiau kaip dvejus metus. Su vaikais jis dirbo tikrai gerai. Žinau, kad kito tokio žmogaus nerasiu. Tie berniukai, kuriems grėsė pakliūti į koloniją, jo dėka pamatė kitų galimybių. Išdykėliai pasikeitė ir ėmė gerbti mūsų veiklą. Jie mokėsi, kaip pasiruošti tarnauti kariuomenėje.

Berniukams, kurių tėvams atimta teisė juos auginti, tai vienintelis kelias išbristi iš skurdo. Aš pats Baltrūnu pasitikiu. Todėl liūdna, kad taip atsitiko“, – kalbėjo Beižionių vaikų globos namų direktorius V.Palčiauskas.

Sąraše – ir baikeriai

L.Baltrūnui uždrausta bendrauti ir su baikeriais, tarp kurių – „Vorų“ nariai Darius Matusevičius, pravarde Meška, ir Kazimieras Jakas, pravarde Ciklopas.

D.Matusevičiui neseniai buvo panaikinti įtarimai. Šis baikeris pareigūnams yra kalbėjęs, kad „Vorų“ prezidentas L.Baltrūnas esą buvo nurodęs sunaikinti motociklą „Harley-Davidson“. Tik jis esą tada nežinojęs, kam priklauso ši transporto priemonė.

Motociklas, kuriuo važinėdavo A.Kilkus, buvo ne sunaikintas, o paslėptas miškuose netoli Varėnos. „Harley-Davidson“ buvo be valstybinių numerių, šalia gulėjo šalmas.

Meška, kaip ir Oblius, gyvena Trakų rajone. Po „Vorų“ skilimo jis liko klube su L.Baltrūnu, neretai su juo leisdavo laiką Aukštadvario kartodrome.

Kitas L.Baltrūno draugas vilnietis K.Jakas – vis dar tarp įtariamųjų. K.Jakas praeityje kartu mokėsi su L.Baltrūnu, jie abu įkūrė „Vorų“

klubą, kurio pradžia buvo sostinės Viršuliškių rajone esančiuose garažuose.

K.Jako namuose praėjusių metų gruodžio mėnesį buvo atlikta krata, o baikeris nuvežtas apklausti į Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybą, jam buvo pareikšti įtarimai.

Sąraše, kurioje minimos 24 pavardės, yra ir baikerio žmonos Daivos Baltrūnienės giminaičių. Ji – taip pat įtariamoji.

„Mes skųsime šį prokuroro nutarimą. Sąraše yra ir tokių žmonių, kurie visiškai pašaliniai, kai kurių iš jų Baltrūnas nepažįsta ir net nežino, kas jie tokie“, – portalui lrytas.lt paaiškino advokatas Rolandas Tilindis, vienas iš L.Baltrūno gynėjų.

Dingęs A.Kilkus dar nerastas

Buvęs ilgametis „Vorų“ narys 41 metų A.Kilkus, pravarde Kumpis, dingo spalio 15-ąją, kai motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje. Prieš tai jis paskambino L.Baltrūnui.

A.Kilkus anksčiau gerai sutardavo su L.Baltrūnu, net tapo jo sūnaus krikštatėviu. Tačiau per „Vorų“ skilimą jų bendravimas tapo įtemptas.

Vienas iš A.Kilkaus draugų, buvęs „voras“, spalio 15-ąją laukė jo Trakuose. To paprašė pats A.Kilkus ir žadėjo po susitikimo paskambinti. Tačiau draugas taip ir nesulaukė jo skambučio.

Aktyvi A.Kilkaus paieška vyko aplink Aukštadvarį, kur yra L.Baltrūno sodyba, ir Varėnos rajone, kur rastas motociklas „Harley-Davidson“. A.Kilkaus telefonas rastas Vilniuje, Titnago gatvėje.

Dingusio A.Kilkaus žmona Jurga Bradauskaitė prieš žiemos šventes į socialinį tinklą įdėjo vaizdo įrašą, kuriame įamžintas jos vyras, su dukromis brendantis į banguotą jūrą.

„Sunkus suvokimo momentas, kai supranti, kad niekada galbūt nebebus kaip anksčiau, o einantys mėnesiai – ne juodžiausias košmaras, o realybė“, - parašė J.Bradauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.