Sutuoktinių pelnymasis iš prostitucijos ilgai nesitęsė – pora stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pelnymųsi iš kito asmens prostitucijos kaltinama sutuoktinių pora.

Sutuoktinių pelnymasis iš prostitucijos ilgai nesitęsė – pora stos prieš teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Sutuoktinių pelnymasis iš prostitucijos ilgai nesitęsė – pora stos prieš teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-01 09:55, atnaujinta 2018-03-01 10:37

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, 24-erių metų vyras ir 21-erių metų jo žmona įkliuvo praėjusių metų gegužę.

Pora buvo sulaikyta Šiauliuose, prekybos centro "Akropolis" mašinų stovėjimo aikštelėje, įtariant juos organizavus prostituciją ir iš to uždirbus pinigus. Joniškiečiai buvo užklupti, kai išlipo iš prabangaus visureigio BMW.

Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad vyras ir žmona pradžioje surasdavo merginą, o vėliau nesunkiai įkalbindavo ją verstis prostitucija. Merginų jie ieškodavo įvairiose skelbimų portaluose, laikraščiuose, socialiniuose tinkluose, kur moterys ieškodavo darbo.

Vieną iš merginų jie patys susirado socialiniame tinkle, o kitoms parašydavo jų nurodytais kontaktais darbo skelbime. Dažniausiai moterys susigundydavo žadamu geru ir greitai uždirbamu atlygiu.

Nuo šių uždarbiautojų nukentėjo trys moterys, dvi iš jų – nepilnametės. 2016 metų pabaigoje ir 2017 metų pradžioje kaltinamieji vienoje iš internetinių svetainių įkeldavo merginų anketas apie lytinių paslaugų suteikimą už atlygį. Jose būdavo nurodoma merginos, suteiksiančios paslaugą, nuotrauka bei telefono numeris, kuriuo atsiliepdavo ir „susitikimus“ derindavo 21-erių kaltinamoji. Jos vyras vežiodavo merginas iki vietų, kur būdavo suteikiamos paslaugos.

Pirmoji joniškiečių "versle" buvo 30-metė bedarbė. Šios moters paslaugos buvo įkainotos 80 eurų už valandą. Pusvalandis sekso malonumų kainuodavo 50 eurų. Sąvadautojai pasiimdavo pusę uždarbio, todėl prostututė nutarė pinigais nebesidalinti - paslaugas ėmė teikti individualiai.

Po to joniškiečiams verstis prostitucija pavyko įkalbinti dvi nepilnametes - 17 ir 16 metų merginas. Vyresniosios pernelyg įkalbinėti nereikėjo, nes ji pati itin mėgo audringą gyvenimą. Tad argumentas, kad teikti brangias paslaugas veltui, jei galima daug užsidirbti, įtikino iškart.

Netrukus prie šios "plaštakės" prisijungė ir metais jaunesnė mergina, kuri buvo įdėjusi skelbimą,  jog ieškosi darbo. Nepilnametės triūsė be poilsio, bet gaudavo mažiau - sąvadautojai joms atiduodavo nebe pusę, o trečdalį uždarbio. Viena mergina per dieną sutuoktiniams galėdavo uždirbti nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų.

Dažniausiai būdavo nuomojami pigiausių viešbučių kambariai, ilgesniam laikui nuomojamas butas arba paslaugos būdavo atliekamos tiesiog klientų automobiliuose. Didžioji dalis klientų būdavo šiauliečiai, tačiau, iškilus būtinybei, merginos būdavo vežamos ir į kitus miestus.

Joniškiečiai sąvadautojai buvo įkalbinę dar porą nepilnamečių, bet jos prostitutės duonos neišbandė - planus sujaukė kriminalistų operacija.

Vyras ir žmona savo kaltę pripažįsta. Sutuoktinis – jau kartą teistas, 2015 metais teismas jį pripažino kaltu pažeidus viešąją tvarką. Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos jiems numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?