Latvijoje pavogtas 50 tūkst. eurų vertės purkštuvas atsidūrė Žemaitijoje

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai surado kolegų latvių ieškomą brangią žemės ūkio techniką. Latvijoje pavogtas 50 tūkst. eurų vertės purkštuvas buvo slepiamas Telšių rajono Luokės seniūnijos Jucių kaimo sodyboje.

 Latvijoje pavogtas 50 tūkst. eurų vertės purkštuvas atsidūrė Žemaitijoje.<br> Policijos nuotr.
 Latvijoje pavogtas 50 tūkst. eurų vertės purkštuvas atsidūrė Žemaitijoje.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2018, 5:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 5:19 PM

Kaip praneša Telšių apskrities VPK, kovo 1 d., apie 13 val. 30 min., Jucių kaimo sodyboje rastas purkštuvas „Prestige 400“. 40-metis sodybos šeimininkas iki šiol policijai nebuvo žinomas. Vyras ūkininkauja.

Kaip paaiškino Telšių apskrities VPK atstovė Aušra Blaževičienė, ūkininko valdose rastas galimai pavogtas purkštuvas buvo laikomas lauke, tačiau atokesnėje sodybos teritorijoje.

Pasiteiravus, kaip policijai pavyko rasti itin brangų vogtą daiktą, A. Blaževičienė atsakė trumpai: „Pasitelkus įvairias priemones, kurių pobūdis nėra viešinamas“.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas įgijo, naudojosi arba realizavo turtą žinodamas, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas įgijo, naudojosi arba realizavo didelės vertės turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes žinodamas, kad tas turtas ar vertybės gauti nusikalstamu būdu, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Beje, Telšių rajone ne pirmą kartą aptinkama iš Latvijos laukų pavogta brangi žemės ūkio technika. Manoma, kad Žemaitijos krašte gyvenantys nusikaltėliai specializuojasi tokiose pelningose vagystėse, o kad būtų sunkiau juos susekti, vyksta vogti pas kaimynus latvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?