Vilniuje dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo nuteistas išgarsėjęs policininkas

Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje Elektrėnų policijos pareigūnas Sigitas Gulbinas nuteistas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimu bei jo panaudojimu.

 Vilniuje dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo nuteistas išgarsėjęs policininkas.
 Vilniuje dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo nuteistas išgarsėjęs policininkas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-02 15:52, atnaujinta 2018-03-02 16:05

Kaip rašoma teismo pranešime, S.Gulbinas būdamas valstybės tarnautoju ir eidamas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato Patrulių būrio vado pareigas, 2016 m. vasario 20 d. gavęs pranešimą dėl triukšmo, atvyko prie buto Elektrėnuose ir laiptinėje esančiame prietaisų skydelyje atjungė šiam butui elektros tiekimą.

Šiame bute gyvenančiam asmeniui atrakinus duris ir jas pravėrus, S.Gulbinas neišsakydamas jokių reikalavimų ir nesant poreikiui bei pagrindui panaudoti specialiąsias priemones, pro durų tarpą į buto vidų iš karto įpurškė tarnybai išduotų pipirinių dujų ir tik po to pareikalavo įleisti į vidų.

Asmuo šį reikalavimą įvykdė, S.Gulbinas užėjo į buto vidų ir jame buvusių asmenų atžvilgiu tyčia ir nepagrįstai naudojo fizinę bei psichinę prievartą, bei specialiąsias priemones. Visi asmenys buvo suguldyti ant žemės, smurtiniai veiksmai tuo metu taip pat buvo tęsiami, naudotas elektrošokas.

Teismas konstatavo, kad S.Gulbinui pareikšti kaltinimai yra pagrįsti. Teismo posėdžių metu apklausti nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymai nuoseklūs, neprieštaringi iš esmės papildantys vieni kitus, kuriais nėra pagrindo abejoti. Smurto panaudojimo faktą patvirtino ir medicininiai dokumentai.

Teismas nustatė, kad S.Gulbinas būdamas policijos pareigūnu, neteisėtai prievartą panaudojo net 8 asmenų, iš kurių 5 nepilnamečiai, atžvilgiu, padaryti nežymūs sveikatos sužalojimai, sukeltas fizinis skausmas, panaudota psichinė prievarta.

S.Gulbinas piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, nes, būdamas policijos pareigūnu, veikė neteisėtai, t. y. pagamino netikrą dokumentą bei jį panaudojo. Tokiais veiksmais S.Gulbinas diskreditavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Elektrėnų policijos komisariato vardą ir prestižą, taip pat padarė didelę žalą Lietuvos policijai, kaip valstybės teisėsaugos institucijai.

Teismas nusprendė S.Gulbiną pripažinti kaltu ir paskyrė galutinę subendrintą 1,6 m. laisvės atėmimo bausmę ir 50 MGL (1883 Eur) dydžio baudą. Bausmės vykdymą atidėjo 2 m., įpareigojo nuteistąjį būti namuose nuo 22 iki 6 val. jeigu tai nesusiję su darbu, gydymusi ar mokslu, bei įpareigojo dalyvauti elgesio pataisos programoje ir ją baigti per 8 mėnesius. Taip pat taikė baudžiamojo poveikio priemones: atėmė teisę 3 m. dirbti darbą valstybės tarnyboje ir skyrė 20 MGL dydžio (753,20 Eur) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Nuosprendis neįsiteisėjęs ir per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Lrytas.lt primena, kad S. Gulbinas išgarsėjo 2015 m. rudenį viešai paskelbęs laišką, kuriame pasakodamas apie sunkų darbą teigė besididžiuojantis tuo, kad yra policijos pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.