Bausmė dėl pasityčiojimo iš tremtinių – visuomenei naudingas darbas

Lietuvių trėmimus į Sibirą prasivėdinimu vadinusiam Klaipėdos rajono gyventojui Vaidui Lekstučiui nepavyko nusikratyti teistumo. 

 Trėmimus į Sibirą prasivėdinimu vadinusiam V.Lekstučiui teismas apribojo laisvę ir nurodė dirbti visuomenei naudingą darbą.    <br> Lryto TV nuotr.
 Trėmimus į Sibirą prasivėdinimu vadinusiam V.Lekstučiui teismas apribojo laisvę ir nurodė dirbti visuomenei naudingą darbą.    <br> Lryto TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2018, 3:40 PM

Nors kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) padavęs V.Lekstutis aiškino, kad yra nuteistas nepagrįstai ir rašydamas savo komentarus nieko blogo negalvojo, antradienį teismas jo skundą tenkino tik iš dalies. 

LAT V.Lekstutį išteisino dėl to, kad konservatorius ir liberalus išvadino seksualinių mažumų atstovais, tačiau paliko nuosprendžio dalį, kuria jis buvo pripažintas kurstęs tautinę nesantaiką. 

V.Lekstutis 11 mėnesių be jį prižiūrinčių policijos pareigūnų žinios negalės keisti gyvenamosios vietos, taip pat per šešis mėnesius turės atidirbti 100 valandų visuomenei naudingo darbo sveikatos priežiūros, globos, rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

LAT paskirta bausmė ne daug kuo skiriasi nuo ankstesnių V.Lekstučiui paskirtų bausmių. Pirmosios ir antrosios instancijos teismai buvo nusprendę, kad meilę Rusijai viešai demonstruojančiam veikėjui laisvė turi būti apribota 12 mėnesių.

Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

V.Lekstutis į teisiamųjų suolą sėdo dėl savo pasisakymų socialiniame tinklalapyje „Facebook“, kuriame jis ne tik garbina Rusiją bei jos prezidentą Vladimirą Putiną, bet ir pateisina Rusijos okupaciją ir žmonių trėmimą į Sibirą.

„Lietuva daugelį amžių kenčia nuo visokių užpuolikų. Šimtus metu Lietuva kartu su žemaičiais, rusais, baltarusiais, ir t.t. gynėsi nuo kryžiuočių nešamos iškrypėliškos pasaulėžiūros. Ir štai dabar visiškai aišku, jog Lietuva tapo JAV kolonija. 

Ir tuo pat metu daug kas smerkia Rusiją, net Rusiją išvadina teroristine valstybe. 

Kodėl nesmerkiami vokiečiai, kurie šimtus metų lietuvių, žemaičių tautas naikino? O tai, kad rusai po Antro pasaulinio karo Vakarų propagandos apšvitintus vežė į gryną orą (Sibirą) prasivėdinti, paverčiama kaip baisiausias dalykas. Taip, tai tremtis, buvo ištremta ir daug nekaltų žmonių, kuriuos skundė jų kaimynai ir ,,draugai”. Gal prablaivėkime ir nustokime sirgti?”, - viename savo komentarų rašė V.Lekstutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.