Statybvietes apvogusios organizuotos grupės byla perduota teismui

Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) baigtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto vagysčių, kurias 2017 metais birželio 11-12 dienomis įvykdė organizuota grupė ir byla keliauja į teismą. 

 Iš netoli Marijampolės esančio Liepynų kaimo vagys pavogė apdailos plytų beveik už 5 tūkst. eurų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
 Iš netoli Marijampolės esančio Liepynų kaimo vagys pavogė apdailos plytų beveik už 5 tūkst. eurų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
 Vagys, Pietarių kaime iš statomo namo kiemo išsivežė čerpių už 7 tūkst. eurų, ir po kiek laiko įkliuvo su įkalčiais.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
 Vagys, Pietarių kaime iš statomo namo kiemo išsivežė čerpių už 7 tūkst. eurų, ir po kiek laiko įkliuvo su įkalčiais.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 12:33 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:19 PM

Kaip pranešė Marijampolės policija, praėjusių metų birželio 12 dieną pareigūnus kreipėsi du asmenys, kurie pranešė, jog iš statybviečių pavogti dideli kiekiai statybinių medžiagų. 

Pranešta, kad tą pačią dieną, apie 07 val. 15 min. 47-erių vyras atvykęs prie statomo namo, esančio Marijampolės savivaldybėje, Liepynų kaime, pastebėjo, jog iš statybvietės pavogtos 9 paletės lauko apdailos plytų bei 43 pakuotės stiklo vatos "Paroc". Patirtas nuostolis - 4 941 euras. 

Tą pačią dieną, apie 08 val. 30 min., 37-erių vyras atvykęs prie savo statomo namo, esančio Marijampolės savivaldybėje, Pietarių kaime, pastebėjo, jog iš statybvietės pavogta 450 kvadratinių metrų jam priklausančių stogo čerpių. Patirtas nuostolis 7 000 eurų. 

Marijampolės pareigūnai netrukus nustatė, kad šią vagystę galėjo įvykdyti policijai dėl panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų žinomi, jau teisti du marijampoliečiai (gim. 1980 ir 1984 m.) ir Vilkaviškio rajono gyventojas (gim. 1991 m.), kuris į policijos akiratį pakliuvo pirmą kartą. 

Tos pačios dienos pavakarę pareigūnai juos sulaikė su įkalčiais. Teismas įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemones: vienas jų (gim. 1984 m.) teismo laukia tardymo izoliatoriuje, kitas (gim. 1991 m.) raštu pasižadėjo neišvykti, iš jo paimti dokumentai, o trečiajam (gim. 1980 m.) paskirta intensyvi priežiūra ir uždėta apykojė. 

Įtariamieji savo kaltės nepripažino, tačiau policijos pareigūnai kruopščiai rinko duomenis apie šių asmenų nusikalstamą veiką ir lyg dėlionę surinko įrodymus bei baigė ikiteisminį tyrimą ir bylą perdavė teismui.

Trims įtariamiesiems, kurie veikė kaip organizuota grupė ir įvykdė didelės vertės turto vagystes iš statybviečių, gresia laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.