Prokurorai nerado įrodymų, kad Simas Jasaitis smurtavo prieš žmoną

Vilniaus apylinkės prokuratūroje, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų apklausas, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl krepšininko Simo Jasaičio galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo žmonai Oksanai Pikul-Jasaitienei, pranešė Generalinė prokuratūra.

 Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo S. Jasaičio smurto.<br> R.Neverbicko nuotr.
 Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo S. Jasaičio smurto.<br> R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 4:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:27 PM

Atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, išanalizavus ir ištyrus visus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad sausio 21 dieną tarp S.Jasaičio ir jo žmonos O.Pikul-Jasaitienės buvęs fizinis kontaktas nekėlė tokios grėsmės ir pavojingumo nukentėjusiosios sveikatai, dėl kurios S.Jasaičiui turėtų grėsti baudžiamoji atsakomybė.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad, be nukentėjusiosios prieštaringų parodymų, galimo smurtavimo objektyviai nepatvirtino kiti faktiniai duomenys.

Nutarime, kuriuo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, konstatuojama, kad nesant faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti, jog S.Jasaitis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamajame kodekse, t. y. tyčia, naudodamas fizinį smurtą, sukėlė nukentėjusiajai fizinį skausmą ar nežymiai sutrikdė sveikatą, baudžiamosios atsakomybės klausimas negali būti keliamas, o ikiteisminis tyrimas turi būti nutrauktas.

Dėl smurto O.Pikul-Jasaitienė kreipėsi į policiją

Sausio 21 dieną į Vilniaus 1-ąjį policijos komisariatą S.Jasaitis buvo atvežtas 09 val. 30 min. Policiją į namus išsikvietė jo žmona dainininkė O.Pikul-Jasaitienė. Moteris pasiskundė, kad neblaivus vyras ją išplūdo keiksmažodžiais ir griebęs skaudžiai pasuko ranką.

Į policiją nuvežtam vyrui buvo nustatytas lengvas – 0,94 promilės – girtumas. Su S.Jasaičiu bendravę pareigūnai abejojo, ar krepšininkas alkoholį vartojo anksti ryte. Manoma, kad jis gėrė vakare arba naktį.

Prieš šį incidentą, šeštadienio popietę, Vilniaus „Siemens“ arenoje Panevėžio „Lietkabelis“ žaidė su Vilniaus „Lietuvos rytu“. 

Po pralaimėtų rungtynių komandos draugams išvykus į Panevėžį S.Jasaitis liko Vilniuje, kur nuolat gyvena jo sutuoktinė. 

Sekmadienį penkias valandas policijoje praleidęs S.Jasaitis tą patį vakarą išvyko į Panevėžį, o ryškiai geltona suknele pasipuošusi O.Pikul-Jasaitienė atvyko į pramogų pasaulio apdovanojimų renginį „Žmonės 2018“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.