Visuomeninio transporto kontrolierių vairavimas pribloškė vilnietį: kur jie taip skuba?

„Kitus baudžia už vienus pažeidimus, patys čia pat daro dar didesnius“, - teigia lrytas.lt skaitytojas Emilis K., redakcijai perdavęs vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuoti Vilniaus viešojo transporto kontrolierių daromi KET pažeidimai. Kontrolierių vadovai pažeidimus pripažįsta ir tvirtina, kad „tęs keleivių kontrolės darbuotojų ugdymą“.

 Vilniečio vaizdo registratorius užfiksavo viešojo transporto kontrolierių padarytus KET pažeidimus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Vilniečio vaizdo registratorius užfiksavo viešojo transporto kontrolierių padarytus KET pažeidimus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2018, 6:08 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 7:07 PM

Garbės nedarantį Vilniaus viešojo transporto kontrolierių vairavimą Emilio K. automobilyje įrengtas vaizdo registratorius užfiksavo sekmadienį apie 12 val. 59 min. Žirmūnų g. ir Minties g. sankirtoje.

„Važiavau trečia eismo juosta. Automobilių buvo nemažai. Ties sankryža visi sustojo, nes degė raudonas šviesoforo signalas. Užsidegus žaliai visi pajudėjo. Vilniaus šviesoforai taip sureguliuoti, kad dega trumpai. Netrukus žalia vėl pradėjo mirksėti, užsidegė geltona pradėjau stabdyti ir privažiavus sankryžą jau degė raudona.

Viešojo transporto kontrolieriai važiavo gretimoje eismo juostoje šiek tiek atsilikę. Tačiau degantis geltonai šviesai, jų autobusiuko vairuotojas užuot stabdęs, pradėjo greitėti. Į sankyžą jis įvažiavo jau akivaizdžiais degant raudonam šviesoforo signalui“, - pasakojo Emilis K.

Vilniečio redakcijai perduota vaizdo medžiaga jo žodžius patvirtino. Maža to, į sankryžą mikroautobuso vairuotojas degant raudonam šviesoforo signalui įvažiavo net ir matydamas, kad už jos yra stabtelėję anksčiau sankryžą kirtę automobiliai.

Tiesiog sankryžoje mikroautobuso vairuotojas persirikiavo į gretimą eismo juostą nerodydamas posūkio ir taip vėl pažeidė KET. 

„Kaži, kur taip skubėjo kontrolieriai? Gal jiems nustatyti grafikai, kuomet turi būti vienoje ar kitoje stotelėje? Kurį laiką stovėjęs ties Žirmūnų g. ir Minties g. sankryža, vėliau važiuodamas normaliu greičiu ir nepažeisdamas KET tą patį autobusiuką prisivijau ties Žirmūnų g. ir Kareivių g. sankryža. Jis stovėjo vos per kelis automobilius nuo manęs. Tad nuskubėjo kontrolieriai tik iki kito šviesoforo“, - teigia Emilis K.

„Pripažįstame, KET pažeistos“

Situaciją pakomentuoti redakcija paprašė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovų. Įmonės komunikacijos vadovės Miglės Bielinytės atsiųstame atsakyme pripažįstama, kad kontrolieriai pažeidė Kelių eismo taisykles.

„Pirmiausia norime pažymėti, kad viešojo transporto keleivių kontrolieriai, kaip ir kiekvienas eismo dalyvis, privalo laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Pradėdami darbą kontrolieriai yra supažindinami su naujausiomis Keleivių vežimo taisyklėmis, aktualiais teisės aktais, o taip pat yra apmokomi tinkamai bendrauti su viešojo transporto keleiviais.

Gavę keleivių skundus, kiekvieną atvejį analizuojame atskirai, peržiūrime filmuotą medžiagą, o išnagrinėję aplinkybes priimame atitinkamus sprendimus dėl įspėjimų ar drausminių nuobaudų“, - rašoma SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atsakyme.

Įmonės atstovai pripažįsta, kad Kelių eismo taisyklės buvo iš tiesų pažeistos.

„Iš savo pusės užtikriname, jog tęsime keleivių kontrolės darbuotojų ugdymą bei specialius mokymus. Atsižvelgdami į gaunamus keleivių atsiliepimus apie keleivių kontrolės darbą, nuolat peržiūrime šių mokymų programą ir tobuliname ją.

Todėl norime padėkoti vilniečiams, jog dalinasi pastebėtomis situacijomis, informuoja apie nesusipratimus, su kuriais susiduria mieste. Tai leidžia mums tobulinti darbo procesus, bendravimo su keleiviais kultūrą bei teikiamų paslaugų kokybę“, - ofcialią įmonės poziciją nurodė M.Bielinytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.