Aiškėja korupcijos bylos detalės kadetų mokykloje, pulkininko karjera griūva

Teisėsaugos pareigūnų akiratyje atsidūrė Kaune įsikūrusios Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus direktorius pulkininkas Viktoras Daunys – jam šią savaitę pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, neteisėtu banko kortelės panaudojimu ir dokumentu klastojimu.

Kadetų licėjaus direktorius pulkininkas V.Daunys įtariama, savo poreikiams naudojo mokyklai skirtas lėšas. Pareigūnų duomenimis, buvo tuštinama mokyklai išduotos kortelės sąskaita.<br> M.Patašiaus nuotr.
Kadetų licėjaus direktorius pulkininkas V.Daunys įtariama, savo poreikiams naudojo mokyklai skirtas lėšas. Pareigūnų duomenimis, buvo tuštinama mokyklai išduotos kortelės sąskaita.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 4:47 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 4:57 PM

Kauno apylinkės teismo sprendimu V.Daunys nušalintas nuo pareigų trims mėnesiams, tačiau ir pasibaigus šiam laikotarpiui jo galimybės vadovauti įstaigai miglotos.

„Pareiškus įtarimus nematome jokių galimybių, kad po tyrimo direktorius toliau eitų šias pareigas“, – naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį pareiškė vienos kadetų mokyklos dalininkių, Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir privačios bendrovės direktorius, kuri su licėjumi yra susijusi ūkiniais-komerciniais ryšiais. Jam pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo.

Pasak Kauno prokuroro Valentino Aleknos, V.Daunys įtariamas savo poreikiams naudojęs įstaigai skirtas lėšas.

Tyrėjų duomenimis, jis galėjo tai daryti sistemingai.

Įtariama, jog direktorius tuštino mokyklos vardu registruotos banko kortelės sąskaitą. Pareigūnų žiniomis, klastai užmaskuoti buvo klastojami dokumentai. 

Ilgametis licėjaus vadovas ir galimas jo bendrininkas anksčiau į teisėsaugos akiratį nebuvo pakliuvę.

Lrytas.lt žiniomis, savo kaltės V.Daunys nepripažįsta.

„Nieko net nenujautėme. Žinia apie pradėtą tyrimą direktoriaus atžvilgiu mums buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus“, – portalui pasakojo Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokyklos direktoriaus pavaduotoja Danguolė Žekevičienė.

Abiems įtariamiesiems skirta švelnesnė kardomoji priemonė nei suėmimas – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kadetų licėjaus dalininkės yra Kauno savivaldybė ir Vidaus reikalų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.