Laimutei Kedienei – geros žinios iš teismo

Neseniai JAV sulaikytos pedofilijos skandalo įpūtėjos Neringos  Venckienės motinai Laimutei Kedienei nereikės mokėti nei baudos, nei  atlyginti žalos buvusiam Kauno apygardos prokuratūros vadovui Kęstučiui Betingiui. 

L.Kedienė atsikratė visų kaltinimų.  <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
L.Kedienė atsikratė visų kaltinimų.  <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 4:44 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 4:57 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad L.Kedienei pareikšti  kaltinimai nepagrįsti, ir ją visiškai išteisino. 

L.Kedienė buvo teisiama už tai, kad 2010 metais turėdama oficialias  išvadas apie savo sūnaus D.Kedžio mirties priežastį Generalinei  prokuratūrai pateikė prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą ir išsiaiškinti, ar K.Betingis neprisidėjo prie D.Kedžio nužudymo. 

Prokuratūros teigimu, tokiais veiksmais nekaltą asmenį ji įskundė padarius itin sunkų nusikaltimą – nužudymą. Ji kaltinama ir tuo, jog tą  patį nurodė ir vienam naujienų portalui. 

Nebūtais nusikaltimais apkaltintas K.Betingis L.Kedienei buvo pareiškęs 7 tūkstančių eurų ieškinį. 

Aiškindamiesi šios bylos aplinkybes pareigūnai apklausė kelias dešimtis liudytojų, o jų apklausų protokolai ir kiti dokumentai sudaro 8 tomus. 

L.Kedienė buvo kaltinama ir tuo, jog sukurstė mažamečius giedoti  iškraipytą Lietuvos himną. 2010 metų vasario 1-ąją jos anūkas Karolis Venckus su keliais vaikais prie Kauno prokuratūros vykusiame mitinge  traukė: „Lietuva, tėvyne mūsų, pedofilų žeme“. 

L.Kedienė neneigė, kad prieš eidamas į mitingą anūkas jai perskaitė  dalį kūrinio teksto, tačiau teigė pati jo nekūrusi ir nežinanti, kas  yra išniekinto himno autorius.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.