Plungiškių šeimos verslas - sūnus platino kvaišalus, o motina siūlė kyšius policijai

Plungės rajono gyventoja 48 metų bedarbė Raimonda Tamošauskaitė mėgino įbrukti kyšį policijos pareigūnei, susijaudinusi dėl nusikalstama veikla įtariamo savo sūnaus likimo. Jam ir bendrininkams, apkaltintiems narkotinių medžiagų platinimu, greitai teks irgi stoti prieš teismą. R.Tamošauskaitės byla dėl papirkimo jau sukasi teisme.

R.Tamošauskaitė atsikratė įtarimų dėl narkotikų platinimo, bet teisiama už mėginimą papirkti valstybės pareigūną.  <br> G.Pilaičio nuotr.
R.Tamošauskaitė atsikratė įtarimų dėl narkotikų platinimo, bet teisiama už mėginimą papirkti valstybės pareigūną.  <br> G.Pilaičio nuotr.
 Plungėje per kratas namuose aptiktos kanapės.
 Plungėje per kratas namuose aptiktos kanapės.
 Plungėje per kratas namuose aptiktos kanapės.
 Plungėje per kratas namuose aptiktos kanapės.
Prekeiviai siūlė ir psichotropinį kvaišalą MDMA.
Prekeiviai siūlė ir psichotropinį kvaišalą MDMA.
Daugiau nuotraukų (4)

Gediminas Pilaitis

2018-03-23 17:05, atnaujinta 2018-03-27 17:21

Kanapes laikė namuose

Klaipėdos apskrities policijos vyriausiojo komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyimo valdybos pareigūnai jau perdavė teismui bylą, kurioje baudžiamojon atsakomybėn už padarytas nusikalstamas veikas patraukti šeši asmenys, susiję su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta.

Iš jų dviem kaltinamiesiems – Plungės gyventojui ir Telšiuose gyvenamąją vietą deklaravusiam vyrui teks atsakyti už marihuanos platinimą. Per kratas pas įtariamuosius rasta apie 400 gramų kanapių ir psichotropinės medžiagos - MDMA.

Dar vieno dėl neteisėto disponavimo narkotikais sulaikyto asmens byla išskirta - ikiteisminis tyrimas baigtas supaprastinto proceso tvarka.

Narkotikų platintojai ir kvaišalų vartotojai sulaikyti pernai vasarą Plungėje. Klaipėdos apskrities policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pas įtariamuosius atrado kvaišalų, kuriais jie aprūpindavo narkomanus.

Areštinėje - sūnus ir motina

Tyrėjai žinojo, kad narkotikus aktyviai platina anksčiau už vengimą išlaikyti vaiką ir viešosios tvarkos pažeidimą teistas R.Tamošauskaitės sūnus 26 metų Plungės gyventojas Paulius Bazaras.

Gauta reikšmingų duomenų, kad šis vyras į nusikalstamą veiklą galėjo įtraukti ir bedarbę motiną R.Tamošauskaite, su kuria kartu gyveno. Ji tris kartus bausta administracine tvarka, yra įtariamoji byloje dėl pasipriešinimą valstybės tarnautojui.

Pareigūnai sulaikė motiną ir sūnų – įtariamieji buvo uždaryti į areštinę. R.Tamošauskaitė, kuriai taip pat buvo pareikšti įtarimai dėl kanapių platinimo, vėliau paleista. Jos sūnui skirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas.

Laisvėje R.Tamošauskaitė ėmėsi neteisėtų veiksmų - mėgino papirkti bylą tyrusią Klaipėdos policijos pareigūnę. Siūlė jai visokiausių dovanų, kad būtų pakeista sūnui skirta kardomoji priemonė, sumažintas per kratą namuose rastų kvaišalų kiekis.

Mėgino įpiršti marčios butą

„Įsiveržusi į mano kabinetą R.Tamošauskaitė įsakmiai aiškino ir nurodinėjo, ką turėčiau nuveikti jos ir šeimos narių labui už atlygį - 20 tūkst. eurų kyšį“, - pasakojo su tokia įžūlia kyšininke pirmą kartą susidūrusi uostamiesčio policijos tyrėja.

Pareigūnės išvyta lauk plungiškė nenurimo - toliau varstė jos kabineto duris, prašė suklastoti bylos duomenis taip, kad sūnus ir kiti jo sėbrai, narkotinių medžiagų platintojai, teisme galėtų atsipirkti švelniomis bausmėmis, o gal net jų ir išvengti.

R.Tamošauskaitė pareiškė, kad už veiksmingą pagalbą sūnui ji pasirengusi perleisti tyrėjai savo marčios butą, atiduoti automobilį BMW. Negana to, begėdė interesantė pareigūnei dar pasiūlė ir magaryčių - nupirkti poilsio kelionę į Turkiją.

Viską žino – ne pirmas kartas

Su tokiais kyšininkais anksčiau akis į akį nesudūrusi klaipėdietė tyrėja prisipažino, kad kabinete siautėjusi R.Tamošauskaitė sugriovė jos vaizdinius apie šešėlinę veiklą.

„Niekur nedingsi - eisiu, kol paimsi. Viską žinau, ne pirmas toks kartas, anksčiau ar vėliau visi paima“, - R.Tamošauskaitės ištartus žodžius įsidėmėjo kyšiu nesusigundžiusi Klaipėdos pareigūnė.

„Maniau, kad tokie asmenys tūno šešėlyje, kalba užuominomis, o čia nė kiek nesidrovint siūlyta ir net reikalauta priimti kyšį, buvo nurodinėjamos sąlygos“, - stebėjosi tyrėja

Plungiškė policijos patalpose sukinėjosi lydima suimto sūnaus žmonos, kuri girdėjo visas uošvienės kalbas, bet tylėjo, todėl išvengė įtarimų dėl papirkimo.

Neapsikentusi tyrėja apie įkyrią pakyšių siūlytoją pranešė Klaipėdos apskrities policijos Imuniteto skyriui – pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

Už kyšį – į pataisos namus

Nustatyta, kad R.Tamošauskaitė iš tikrųjų piršo nemenką kyšį policininkei už tai, kad ji, pasinaudojusi pareigomis ir savo įtaka, sūnaus bylą dėl narkotikų kaip nors pristabdytų arba pasuktų jam palankia linkme.

Kyšininkavimu apkaltinta moteris jau tryna Klaipėdos apygardos teismo suolą – nuosprendį išklausys kitą savaitę.

R.Tamošauskaitei gresia nelaisvė iki 7 metų, o jos sūnui už narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą - laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 8 metų.

Plungiškei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas be policijos leidimo niekur neišvykti.

Rūpėjo tik sūnaus likimas

R.Tamošauskaitė savo kaltę dėl mėginimo papirkti pareigūnę pripažino teisme ir dėl to apgailestavo. Tikriausiai ji tikisi, kad dėl to galutinė bausmė bus sumažinta trečdaliu.

Anksčiau plungiškei pateikti įtarimai dėl galimai nusikalstamų ryšių su sūnumi ir jo kompanija platinant kanapes bei psichotropines medžiagas panaikinti.

„Nesurinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimą, kad sūnus ir motiną buvo įtraukęs į kvaišalų platinimo verslą“, - kalbėjo tyrėjai.

Teisme R.Tamošauskaitė kalbėjo, jog po dviejų areštinėje praleistų parų buvo lyg apsvaigusi - labiausiai galvojo ne apie save, o apie sūnų, nes nenorėjo, kad jis atsidurtų už grotų.

„Dėl jo buvau pasiryžusi viskam“, - aimanavo kaltinamoji.


 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.