Teismas iš prostitutės atėmė 3 dukras: vyrų užgaidas tenkino vaikų akivaizdoje

Seksualines paslaugas už pinigus teikusi jauna telšiškė neteko trijų savo dukrų. Teismas nusprendė dėl netinkamo elgesio laikinai apriboti motinos valdžią, o mažametes patikėti auklėti ir globoti dviejų globėjų šeimoms.

 Iš nerūpestingos prostitutės teismas atėmė tris dukras.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Iš nerūpestingos prostitutės teismas atėmė tris dukras.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 1:36 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 3:21 PM

Anksti tapo motina

Pirmoji dukrytė į šį pasaulį atėjo, kai dar jos mama buvo nepilnametė. Pernelyg anksti moterimi tapusia mergina rūpinosi vaiko teisių sergėtojai. Būtent jie internete rado nepilnametės interviu apie ankstyvą seksualinį gyvenimą. Mergina prisipažino išpažintį apie asmeninį gyvenimą pardavusi už brangius kvepalus. Vaiko teisių specialistams teko pakovoti, kad nederamas interviu dingtų iš eterio.

Paskui gimė dar dvi dukros. Pirmųjų tėvai nežinomi, o trečiajai tėvystė nustatyta, bet nedaug iš to naudos. Tėvas nesirūpina vaiku.

Augindama tris dukras jauna moteris, atrodo, daugiau dėmesio skyrė savo išvaizdai negu atžaloms. Blakstienos priklijuotos, nagučiai nudažyti. Dukros pasakodavo, kad mama dingdavo, o paskui pasakodavusi, kad keliavo po kurortus Lietuvoje ar užsienyje.

Nuoga nesislėpė nuo mažamečių dukrų 

Nors išvaizdi moteris oficialiai niekur nedirbo, akivaizdu, kad pinigų jai netrūko nei gražinimosi procedūroms, nei sporto klubo abonementams, nei kelionėms.

Telšiškės socialiniuose tinkluose ir internetinėse svetainėse puikavosi nuotraukos su atvirais seksualiniais pasiūlymais, telefono numeriu ir net banko sąskaita.

Mažametės dukros giminaičiams ir vaiko teisių specialistams prasitardavo, kad mama prie kompiuterio ekrano keistai elgiasi: demonstruoja nuogą kūną, liečia save. Manoma, kad per „Skype“ telšiškė už pinigus atlikdavo vyrų nurodymus.

Toks nederamas jaunos mamos gyvenimo būdas, netinkamas pavyzdys augančioms mergaitėms bei socialinių įgūdžių stoka, kaip ir reikėjo tikėtis, vieną dieną privedė prie finalo. Teisme susitiko trijų dukrų motina, dvi globėjos iš artimųjų rato, Telšių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Alma Tomkevičienė.

Socialinių darbuotojų pagalbą ignoruoja

Teismo posėdyje išnagrinėta civilinė byla pagal ieškovo Telšių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus ieškinį atsakovams I. V., D. S. dėl laikino motinos valdžios apribojimo bei neterminuoto tėvo valdžios apribojimo, vaikų nuolatinės globos, gyvenamosios vietos nustatymo, globėjų paskyrimo, išlaikymo priteisimo.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja  A. Tomkevičienė nurodė, kad atsakovė turi tris vaikus, iš kurių dviejų vaikų atžvilgiu tėvystė nenustatyta. 

Atsakovas yra visiškai nusišalinęs nuo dukters auginimo, auklėjimo ir išlaikymo. Atsakovės šeima nuo 2016 m. kovo mėn. pakartotinai įtraukta į socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikus, apskaitą. 

Atsakovė dukromis nesirūpina, dingsta iš namų, socialinių darbuotojų pagalbos nepriima. Esant tokiai kritiškai situacijai,  Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais dviejų mergaičių globėja paskirta J. G., trečiosios mergaitės globėja – J. P.

Trijų vaikų motina atsakovė I. V. su išsakytais priekaištais jos adresu sutiko ir pripažino pati savo elgesio nesuprantanti. Telšiškė teisme sutiko, kad jai reikalinga psichologo pagalba.

Globėja J. G. papasakojo, kad kai pasiėmė mergaites, jos buvo neprižiūrėtos. Mažesnioji mergaitė pasakojo apie motinos žaidimą su lytiniais organais.

Globėja pati turi tris vaikus, biologiniai ir globojami (jos vyro giminaitės) vaikai gerai sutaria.

Trečios mergaitės globėja J. P. nurodė, kad atsakovė yra jos krikšto dukra.

Keista motiniška meilė

Liudytoja E. Š. teisme kalbėjo, kad atsakovės šeima jai žinoma, jai teikiamos socialinės paslaugos. Sužinojusi apie skelbimą internete, kad teikiamos sekso paslaugos, atsakovei siūlė kreiptis į policiją, kad išsiaiškintų, kas pasinaudojo jos vardu.

Tačiau trijų vaikų mama su pasiūlymu nesutiko. Toks elgesys tik sustiprino įtarimą, kad sekso paslaugų skelbimus moteris galimai dedasi pati.

Dukroms gyvenant globėjų šeimose, motina vaikais rūpinosi ir jais domėjosi retkarčiais, išlaikymo neteikė.

Bylos duomenimis, atsakovė tinkamai nesirūpina vaikais, tačiau myli dukras, nors dėl socialinių įgūdžių stokos nesugeba tinkamai jomis pasirūpinti, ryšys tarp jos ir dukrų nėra visiškai nutrūkęs, atsakovė savaitgaliais bendrauja su dukromis, rodo minimalias pastangas.

Tuo metu atsakovas yra visiškai nusišalinęs nuo dukters auklėjimo, jis vaiku nesirūpino, nesistengė susigrąžinti, neteikė išlaikymo.

Turės mokėti po 80 Eur kiekvienam vaikui 

Išnagrinėjęs bylą teismas nusprendė laikinai apriboti motinos valdžią dukrų atžvilgiu, neterminuotai apriboti tėvo valdžią dukros atžvilgiu.

Nustatyta nuolatinė globa trims vaikams paskiriant dvi nuolatines globėjas, nustatyta gyvenamoji vieta kartu su globėjomis jų gyvenamosiose vietose.

Iš motinos priteistas išlaikymas dukroms periodinėmis išmokomis kas mėnesį po 80 Eur kiekvienam vaikui iki vaikų pilnametystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.