Tėvą ir dvi mylimąsias nunuodijęs marijampolietis kalės iki gyvos galvos

Savo tėvą ir dvi drauges psichotropinėmis medžiagomis nunuodijęs marijampolietis Tadas Viselga turi kalėti iki gyvos galvos, patvirtino Apeliacinis teismas.

Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tadas Viselga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Viselga.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 3:19 PM, atnaujinta Mar 29, 2018, 3:30 PM

Ketvirtadienį teismas paliko galioti už trijų žmonių nužudymą nuteistajam skirtą bausmę. Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad visi nusikaltimai apgalvoti, gerai paruošti, nuteistasis neprisipažįsta ir nesigaili.

Po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Bylos duomenimis, 37 metų nuteistasis savo tėvą ir dvi drauges nužudė siekdamas užvaldyti aukų turtą ir pinigines lėšas.

Siekdamas neprarasti nuosavybes teise tėvui priklausančio buto dalies, 2011 metų gruodį į butelį degtinės T. Viselga įpylė psichotropinės medžiagos – klonazepamo.

Butelį degtinės T. Viselgos tėvas išgėrė kartu su dar vienu vyru. Pastarasis išgėrė mažesnį kiekį ir išgyveno. Didesnį kiekį degtinės su klonazepamu išgėręs T. Viselgos tėvas mirė. Ekspertai nustatė, kad alkoholio koncentracija nužudytojo organizme siekė 4,33 promiles alkoholio.

Be to, T. Viselga užmezgė artimus santykius su moterimi. Įgijęs jos pasitikėjimą, nusprendė pasisavinti pinigines lėšas. 2014 metų spalio 24 dieną tą pačią psichotropinę medžiagą, klonazepamą, apgaule sugirdė nukentėjusiajai.

Apsvaiginta moteris buvo įstumta į tvenkinį, jos galva buvo panardinta po vandeniu. Marijampolietė mirė.

Siekdamas suklaidinti teisėsaugos institucijas ir imituoti nelaimingą atsitikimą, T. Viselga ant kranto paliko nugertą brendžio butelį ir moters daiktus.

Vyras nuteistas ir už tai, kad nužudė dar vieną moterį, su ja irgi buvo užmezgęs artimus santykius, įgijęs pasitikėjimą, žadėjo ją vesti.

Užvaldęs jos 17 tūkst. 377 eurų vertės butą, 2014 metų gruodžio 11 dieną ir šiai nukentėjusiajai apgaule sugirdė tą pačią psichotropinę medžiagą – klonazepamą.

Alkoholinio gėrimo poveikis nukentėjusiajai sukėlė ūmų širdies veiklos sutrikimą, moteris mirė.

Teisėsauga nustatė, kad vėl buvo siekiama imituoti nelaimingą atsitikimą – inscenizuoti, kad nukentėjusioji prigėrė vonioje.

T. Viselga savo kaltės niekada nepripažino, tikino niekieno mirties nesiekęs, nieko nežudęs, buvo nuteistas dėl melagingų liudytojų parodymų, jis prašė sumažinti jam paskirtą bausmę.

Nuteistojo manymu, bylą jam sufabrikavo tyrėjai ir prokuroras.

Iš nuteistojo nukentėjusiems ir civiliniams ieškovams priteisti 5289 eurai turtinės ir 200 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

T. Viselga įpareigotas apmokėti daugiau nei 46 eurus proceso bei 1,2 tūkst. eurų teisinių paslaugų išlaidų.

Šioje byloje be įprastų liudytojų, apklausti ir įslaptinti liudytojai, jiems taikomas anonimiškumas.

Vienas iš tokių liudytojų teismui teigė, kad T. Viselga jam pasakojo nužudęs tėvą, nes šis nuolat girtavo, dėl to tarp jų nuolat kildavo konfliktai. Bandydamas nuraminti tėvą, jam duodavo nedideles dozes klonazepamo, kol galiausiai sugirdė didelę dozę. Tam buvo panaudoti pas senelius rasti vaistai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.