Vaiką mirtinai sukandžiojusio šuns Ramzio šeimininkas: „Jį užmigdysiu“

Šilutiškis, kurio kūdikį mirtinai sukandžiojo jo paties šuo, antradienį išgirdo nuosprendį. Jis buvo pripažintas kaltu dėl to, kad atėmė gyvybę dėl neatsargumo, tačiau laisvės neprarado.

A.Gumuliakovas ir po nuosprendžio kaltę dėl tragedijos vertė šuniui.
A.Gumuliakovas ir po nuosprendžio kaltę dėl tragedijos vertė šuniui.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 30, 2018, 7:03 AM

48 metų Aleksandrui Gumuliakovui antradienį Šilutės teismas skyrė lygtinę trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Vyrui taip pat uždrausta laikyti šunis.

Išklausęs nuosprendį A.Gumuliakovas neslėpė pykčio.

Iki teismo pradžios pernai spalio pabaigoje visą kaltę dėl tragedijos vertęs dobermanų veislės Ramziui, pirmajame posėdyje vyras savo kaltę vis dėlto pripažino ir, matyt, tikėjosi išteisinimo.

„Aš pats esu nukentėjęs. Tą šunį užmigdysiu. Kadaise prieglaudoje jau buvo ruošiamasi jį užmigdyti. Pasiėmiau jį devynių mėnesių. Iš pradžių gyveno kartu su mumis bute, paskui – voljere. Vis grauždavo aptvarą. Girdėjau, kad dabar jam ieškoma naujų šeimininkų. Aš tą šunį surasiu, nežinau, ką padarysiu. Kodėl? Todėl, kad mano lėliuką suvalgė“, – liejo apmaudą A.Gumuliakovas.

Jis aiškino, kad niekada nebešvęs savo gimtadienio kovo 25-ąją. Mat tą dieną laidojo šuns mirtinai sukandžiotą savo pusantro mėnesio kūdikį.

Teismo sprendimu, skaudžios nelaimės būtų buvę išvengta, jeigu šuo būtų buvęs tinkamai prižiūrimas. Vadinasi, kaltė dėl tragedijos krinta ant A.Gumuliakovo pečių.

Šilutiškio gyvenimo draugė Andžela, šioje baudžiamojoje byloje buvusi nukentėjusiąja, tikino, kad vyras Ramzio neskriaudė.

Moteris pripažino, kad Ramzio nenorėjo auginti, prašė sugyventinio šunį kam nors atiduoti. Namuose šeima turėjo mažą šunelį ir jo esą užteko.

Šilutės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai prieš trejetą metų jau domėjosi, kokiomis sąlygomis gyvena Ramzis. Jie buvo gavę informacijos, kad šuo nešeriamas ir netinkamai prižiūrimas.

Tuomet šuns šeimininkui buvo nurodyta sutvarkyti aplūžusį ir apleistą gyvūno voljerą, penkis kartus anksčiau teistam vyrui skirta administracinė bauda dėl netinkamos šuns priežiūros.

Teisme A.Gumuliakovas aiškino, kad „tas šuo ėjo iš rankų į rankas“, o paskui buvo atiduotas į prieglaudą. Jis Ramzį įsigijo iš pažįstamos moters.

Iš pradžių šuo gyveno bute, o kai sugyventinės vaikui įkando į ranką ir koją, vyras sumontavo vielos voljerą ir gyvūną iškėlė į lauką.

Po tragedijos Ramzis buvo perkeltas į „Nuaro“ gyvūnų globos namus šalia Klaipėdos.

Prieglaudos darbuotojai neabejojo, kad visos problemos kilo dėl to, jog šuo nebuvo tinkamai prižiūrimas ir šeriamas, kentėjo dėl ligų ir parazitų.

Po metų jis pasikeitė – priaugo svorio, sustiprėjo, yra energingas. Ramziui ieškoma naujų šeimininkų. Vienintelė sąlyga – šeimoje neturi būti vaikų.

Policininkai pamatė kraupų vaizdą

Tragedija Šilutėje nutiko pernai kovo 22-osios vakarą.

A.Gumuliakovas su gyvenimo drauge grįžo į namus, vežimėlyje miegantį kūdikį paliko kieme, o patys nuėjo trumpam pas kaimynus.

Kieme suręstame voljere laikytas šuo Ramzis pragraužęs skylę sugebėjo ištrūkti į laisvę, parvertė vežimėlį, ištempė iš jo kūdikį, nasruose jį nešiojo po kiemą, o vėliau išbėgo į gatvę.

Kraupų vaizdą išvydę pro šalį važiavę Šilutės policijos pareigūnai panaudojo elektrošoką ir iš šuns nasrų išvaduotą vaiką nuvežė į ligoninę.

Medikai niekuo nebegalėjo padėti – mirtinai sukandžiotas kūdikis mirė dėl ūmaus nukraujavimo, kurį sukėlė daugybinės kąstinės žaizdos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.