Mergaitės namuose išgyveno košmarą – tėvas tvirkino visas tris dukras

Iš pradžių manyta, kad Marijampolės krašte vyras sekso žaislu buvo pavertęs vieną dukrą, vėliau nukentėjusiomis pripažintos dvi mergaitės, o baigiant tyrimą išaiškėjo, jog išnaudotos visos trys seserys.

 V.Balkūno nuotr.
 V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 11:24 PM, atnaujinta Apr 25, 2018, 9:30 AM

Kauno prokuroras Virginijus Mizaras vakar padėjo tašką ikiteisminiame tyrime, kuriame kaltinimai dėl 11, 7 ir 6 metų dukterų prievartavimo ir tvirkinimo pareikšti bedarbiui iš Marijampolės apylinkių.

Baudžiamoji byla buvo iškelta praėjusių metų pavasarį, kai vyriausioji dukra pabėgo iš girtaujančio tėvo namų pas jo giminaičius. Mergaitė verkdama ištarė, jog nenori grįžti į namus, kuriuose patiria prievartą.

Ši žinia netrukus pasiekė teisėsaugą. Tyrimo metu apie prievartą prabilo ir vidurinė dukra, o paskui – ir jaunėlė. Visos jos buvo apklaustos ikiteisminio tyrimo teisėjo dalyvaujant psichologui.

Vyriškis gyveno su dukterimis vienas nuo 2016 metų rudens. Į alkoholio liūną įklimpusiai motinai buvo uždrausta auginti atžalas. Namuose su vaikais ir vyru ji kartu negyveno.

Tėvas taip pat yra linkęs į svaigalus, tačiau institucijų darbuotojai manė, kad jis pasitaisys. Vyriškiui buvo leista auginti mažametes, nors jis neturėjo nuolatinių pajamų, išskyrus pašalpas už vaikus, išgerdavo.

Vyras kartais prisidurdavo pinigų iš pagalbinių darbų privačiuose ūkiuose. Mergaičių namai buvo apleisti, nešvarūs, o jos pačios būdavo verčiamos miegoti su tėvu vienoje lovoje. Tėvas nepasirūpindavo, kad dukterims netrūktų mokymosi priemonių, bet lėšų alkoholiui visuomet surasdavo.

Prispirtas pareigūnų vyriškis prisipažino prievartavęs vyriausią mergaitę, tačiau neigia vertęs tenkinti aistrą kitas dvi dukras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.