Panevėžyje dviejų brolių sudaryta organizuota nusikalstama grupuotė išgirdo teismo verdiktą

Pirmadienį Panevėžyje griežtą nuosprendį išgirdo organizuotą nusikalstamą grupę subūrę du broliai ir jų bendrininkai.

Panevėžyje dviejų brolių sudaryta organizuota nusikalstama grupuotė išgirdo teismo verdiktą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Panevėžyje dviejų brolių sudaryta organizuota nusikalstama grupuotė išgirdo teismo verdiktą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 3:52 PM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, Panevėžio apygardos teismas juos pripažino kaltais dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotikų ir jų platinimo, prekybos žmonėmis, išnaudojimo priverstiniam darbui ir pelnymosi iš prostitucijos veikiant organizuotoje grupėje. Kartu nuteisti ir dar du su jais veikę vyrai.

Grupė nusikalstama veikla vertėsi ir užsienyje

Šiuo metu bausmę už kitus nusikaltimus atliekantį iš Panevėžio kilusį 42 metų D.V. teismas pripažino kaltu subūrus organizuotą grupę, kuri 2004-2012 metais vertėsi nusikalstama veikla keliose šalyse – disponavo labai dideliu narkotikų kiekiu turėdami tikslą juos platinti Vokietijoje, apgaule verbavo ir išnaudojo kelis vyrus neteisėtam priverstiniam darbui, o merginas – prostitucijai.

Vyrai buvo vežami į Vokietiją prekiauti gatvėse narkotikais, o moterys – Nyderlandų Karalystėje verstis prostitucija.

Kartu nuteistas D.V. 40-metis brolis R.V., dabar taip pat atliekantis laisvės atėmimo bausmę. Jį teismas pripažino kaltu dėl minėtų nusikaltimų veikiant organizuotoje grupėje.

Nuosprendį taip pat išgirdo 38 metų mažeikiškis E.N. Jis pripažintas kaltu dėl vaiko pirkimo ar pardavimo, pelnymosi iš nepilnamečių bei pilnamečių prostitucijos. Teismas už tas pačias veikas kaltu pripažino ir 42 metų panevėžietį E.B.

Pasak tyrimui vadovavusio prokuroro A. Navicko, į minėtą nusikalstamą grupę buvo susibūrę daugiau asmenų.

Dalis jų jau nuteisti anksčiau, kai kurie – atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes sutiko bendradarbiauti su teisėsaugos pareigūnais, dar kitų atžvilgiu yra paskelbta tarptautinė paieška, nes jie slapstosi.

Gausus nusikaltimų sąrašas

Ši didelės apimties byla buvo atskirta nuo kitos, 2015 metais jau išnagrinėtos Panevėžio apygardos teisme. Tuomet D.V. ir ir R.V. bei dar keli asmenys buvo pripažinti kaltais dėl prekybos žmonėmis, pelnymosi iš nepilnamečių ir pilnamečių asmenų prostitucijos.

Pastarosios bylos tyrimas ir nagrinėjimas teisme užtruko, nes teko ne kartą kreiptis su teisinės pagalbos prašymais į užsienio teisėsaugos pareigūnus, apklausti daugybę liudytojų. Kai kurie jų gyvena užsienyje, todėl reikėjo organizuoti apklausas vaizdo konferencijų būdu.

Nusikalstamos grupės įkūrėjui D.V. balandžio 23 dieną Panevėžio apygardos teismas skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę, o subendrinus su ankstesnėmis bausmėmis, jam skirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė.

Be to, iš jo bus konfiskuotas prie Druskininkų pastatytas 144 tūkst. eurų vertės gyvenamasis namas.

D.V. jaunesnysis brolis teismo sprendimu nelaisvėje turės praleisti 16 metų (dabar skirtą 12 metų bausmę subendrinus su ankstesnėmis).

Mažeikiškiui E.N. teismas skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau ją subendrinus su anksčiau skirtomis bausmėmis, jam skirta galutinė 8 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Panevėžiečiui E.B. skirti 3 metais nelaisvės, bet po bausmių subendrinimo jam teks pataisos namuose praleisti 6 metus.

Iš nuteistųjų taip pat priteista atlyginti nukentėjusiesiems 12 tūkst. eurų žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.