Senolę turėjusi prižiūrėti moteris pripažinta kalta dėl vagystės

Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai viešame teisiniame posėdyje išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 49 metų V.K. buvo kaltinama vagyste.

 Senolę turėjusi prižiūrėti moteris pripažinta kalta dėl vagystės.<br> Prokuratūros nuotr.
 Senolę turėjusi prižiūrėti moteris pripažinta kalta dėl vagystės.<br> Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 1:46 PM, atnaujinta May 2, 2018, 1:49 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, V.K. nuo 2017-ųjų spalio mėnesio dirbo sunkiai sergančios moters namuose ir ją prižiūrėjo, rūpinosi. Moteris šį darbą dirbdavo tuomet, kai senolės dukra būdavo išvykusi darbo reikalais ir negalėdavo pati pasirūpinti savo mama.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys parodė, kad šių metų sausio 16 dieną, prižiūrėdama sunkai sergančią moterį, kaltinamoji V.K. surado kambaryje, komodoje padėtą piniginę ir iš jos pagrobė 4050 JAV dolerių (3 298 eurus).

Kitą dieną, nukentėjusiosios dukrai pasigedus pinigų ir paskambinus senolę prižiūrėjusiai moteriai, ši iš pradžių neigė savo kaltę, tačiau vėliau prisipažino padariusi nusikalstamą veiką. Kitą dieną kaltinamoji grąžino dalį pavogtų pinigų – 900 JAV dolerių, o kitus jau buvo spėjusi išleisti.

Moteris raštiškai prižadėjo, kad likusią sumą grąžins ją išmokant dalimis, po 100 eurų kiekvieną mėnesį.

Teismas, įvertinęs įrodymus ir kitus surinktus duomenis, V.K. pripažino kalta dėl vagystės. Moteriai paskirta galutinė bausmė – keturi mėnesiai viešųjų darbų, įpareigojant per visą bausmės atlikimo laiką neatlygintinai dirbti po 40 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Taip pat tenkintas nukentėjusiosios civilinis ieškinys ir V.K. įpareigota nurodytą žalą atlyginti per 26 mėnesius, mokant ją dalimis.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.