Girtas vaiko teisių gynėjas restorane sklaidėsi pistoletu

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriuje dvidešimt antrus metus dirbančiam vedėjo pavaduotojo postą užimančiam Vladui Narmontui gali tekti ieškoti kito darbo.

Girtas valdininkas Mažeikiuose į restoraną atėjo nešinas nelegaliai laikomu pistoletu.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Girtas valdininkas Mažeikiuose į restoraną atėjo nešinas nelegaliai laikomu pistoletu.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 5:06 PM, atnaujinta May 3, 2018, 6:19 PM

Šis neseniai 48-ąjį gimtadienį paminėjęs Mažeikių valdininkas praėjusį savaitgalį pateko į areštinę.

Už grotų V.Narmontas atsidūrė po to, kai girtas užėjo į Mažeikių centre esantį restoraną rankoje laikydamas pistoletą ir išgąsdino čia buvusius žmones.

Nustatė vidutinį girtumą

Apie Mažeikiuose, į Laisvės gatvėje esantį restoraną užsukusį ginkluotą vyrą policijos pareigūnams buvo pranešta šeštadienį šeštą valandą vakaro.

Policiją iškvietę žmonės sakė, kad užėjęs į restoraną ginkluotas vyras mojavo pistoletu, o po to prisėdo prie staliuko ir ant jo pasidėjo ginklą.

Į nurodytą vietą suskubę pareigūnai sulaikė V.Narmontą ir paėmė jo turėtą pistoletą „Baikal“ su trimis tuščiomis dėtuvėmis.

Į policijos komisariatą nuvežtam sulaikytajam alkoholio matuokliu buvo nustatytas vidutinis (2,22 prom.) girtumo laipsnis.

Pranešė apie užklupusią ligą

Paaiškėjo, kad restorane V.Narmontas puikavosi nelegaliai įsigytu ginklu – leidimo laikyti ginklą šis

vyras neturėjo.

Nuginkluotam valdininkui teko pagiriotis areštinėje.

Į laisvę išleistam V.Narmontui staiga sušlubavo sveikata – trečiadienį darbe valdininkas nepasirodė, o tik pranešė, kad susirgo.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Personalo administravimo skyriaus vedėja Aleksandra Lukošaitienė portalui lrytas.lt sakė, kad V.Narmontas turi nedarbingumo pažymėjimą nuo gegužės 2 iki 8 dienos.

Specialistas siekė karjeros

Valdininko poelgiui iškilus į viešumą Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorius ketvirtadienį sudarė komisiją V.Narmonto poelgiui ištirti.

„V.Narmontą mes pažinojome kaip ramaus būdo, išsilavinusį, mandagų žmogų, savo srities žinovą. Nieko panašaus anksčiau nebuvo nutikę, todėl tik galime spėlioti, kodėl jis taip pasielgė.

Nuo 1996-ųjų Mažeikių rajono savivaldybės vaiko teisių tarnyboje dirbantis V.Narmontas buvo vertinamas kaip geras, tobulėti siekiantis specialistas.

Pedagoginį išsilavinimą turintis V.Narmontas neakivaizdiniu būdu baigė ir teisės studijas“, – portalui lrytas.lt sakė A.Lukošaitienė.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Jei per Mažeikių rajono savivaldybėje pradėtą tarnybinį patikrinimą bus nustatyta, kad V.Narmonto elgesys diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, jis gali netekti darbo.

Valdininkui taip pat gresia baužiamoji atsakomybė už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir viešosios tvarkos pažeidimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.