Teismui pagaliau pavyko prakalbinti garsųjį Kauno padegėją

Tyrėjams M.Sasnausko nepavyko prakalbinti nuo to momento, kai 2016-ųjų lapkritį jis buvo parskraidintas iš Londono, kur slapstėsi net ketverius metus.

 M.Sasnauskas teisme.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 M.Sasnauskas teisme.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-14 15:25, atnaujinta 2018-05-14 15:30

Tyrėjams M.Sasnausko nepavyko prakalbinti nuo to momento, kai 2016-ųjų lapkritį jis buvo parskraidintas iš Londono, kur slapstėsi net ketverius metus.

Kaunietis buvo paskelbtas vienu ieškomiausių žmonių Europoje, tačiau Kauno apylinkės teisme sprendžiant suėmimo klausimą M.Sasnausko gynėjas pareiškė esą vaikinas nežinojo, kad yra ieškomas. Teismas leido jį suimti 3 mėnesiams, o vėliau pratęsė terminą.

M.Sasnauskas kaltinamas su bendrininkais parengęs ir įvykdęs šiurpų keršto planą – padegė Šilainiuose esantį butą, kuriame vyko triukšmingas vakarėlis. Išpuolio metu vienas vaikinas žuvo, septyni buvo sužaloti.

Įtariamasis Jungtinėje Karalystėje buvo sulaikytas 2016 metų balandį, o atlikus būtinas procedūras, perduotas Lietuvai. Visų apklausų metu tyrėjai visiškai nieko nepešė – kaunietis nieko neužsiminė apie įvykio aplinkybes.

Nagrinėjant bylą Kauno apygardos teisme jis parodymus sutik oduoti tik išnagrinėjus visus kitus įrodymus. 

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2012 metų kovo 25-osios naktį Kaune, Baltų prospekte esančiame daugiabutyje. 

Konfliktas įsipleiskė, kai M.Sasnausko brolis Paulius Sasnauskas, kuriam tuo metu buvo 17 metų, buvo išvarytas iš gimtadienio šventės. Smarkiai įkaušęs kaunietis susikibo su kitais šventės dalyviais, kurie trenkė jam per veidą ir liepė išeiti. 

Įsiutęs paauglys pasiskundė savo vyresniajam broliui ir kitiems draugams – 25 metų Pauliui Diliūnui bei 23 metų Lukui Buckui. Keršytojai pasiėmė talpas ir važiuodami degalinėje nusipirko benzino. Juo buvo aplietas duris atidaręs 18-metis Mindaugas Skruodis.

P.Diliūnui ant vaikino numetus degtuką, jis žuvo liepsnose. Butą nuomavusio jaunuolio kūnas rastas vonios kambaryje. Degaus skysčio buvo prišlakstyta ir buto koridoriuje. Liepsnoms išplitus po visą butą, sunkias traumas patyrė dar septyni jaunuoliai. 

Kai kurie iš jų gelbėdamiesi šoko iš septinto aukšto. Šuoliu mirties išvengti bandęs dvyliktokas Mantas Tamašauskas liko prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio. 

Į nelaimės vietą buvo išsiųstos gausios gelbėtojų pajėgos. Darbą apsunkino gausybė automobilių, kuriuos teko pašalinti iš kelio. Nuo vandens nukentėjo beveik visi žemiau name buvę butai.

2014 metais Kauno apygardos teismas P.Diliūnui skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę, P.Sasnauską įkalino 7 metams ir 6 mėnesiams, o L.Buckui skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant. 

M.Sasnausko byla buvo atskirta. Šiam kaltinamajam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Teisme M.Sasnauskas neneigė, kad su bičiuliais važiavo ginti brolio, automobilio salone išties buvo indas su degalais. 

Tačiau teisiamasis tikino nei pylęs ant žmogaus atgabentą benziną, nei jį padegęs. Kas tai padarė, M.Sasnauskas esą nežino, nes nematė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.