Į Nyderlanduose pagrobtos 5-metės paiešką įsitraukė ir Lietuvos policija

Lietuvos policija patvirtino vykdanti kolegų iš Nyderlandų prašymą ir ieškanti pagrobtos 5-metės mergaitės. Mergaitės pagrobimu įtariama jos biologinė motina.

 Į Nyderlanduose pagrobtos 5-metės paiešką įsitraukė ir Lietuvos policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Į Nyderlanduose pagrobtos 5-metės paiešką įsitraukė ir Lietuvos policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Į Nyderlanduose pagrobtos 5-metės paiešką įsitraukė ir Lietuvos policija.<br> MEGA/Scanpix nuotr.
 Į Nyderlanduose pagrobtos 5-metės paiešką įsitraukė ir Lietuvos policija.<br> MEGA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 11:42 AM, atnaujinta May 16, 2018, 9:17 AM

„Taip. Mes gavome kolegų iš Nyderlandų pagalbos prašymą ir vykdome tam tikrus veiksmus“, - antradienio rytą lrytas.lt patvirtino Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis. 

Užsienio komandiruotėje užkluptas vyriausias šalies kriminalistas taip pat pridūrė, kad vykdant paiešką glaudžiai bendradarbiaujama su mūsų šalies Generaline prokuratūra.

Tikrinami galimi adresai Klaipėdoje

R.Kiškio pavaduotojas Vytautas Gailiušas antradienį šiek tiek po 10 val. sakė, kad nei mergaitė, nei jos biologinė motina kol kas nesurastos.

„Šiai minutei jos nesurastos. Yra nustatyti adresai, kur yra nukreiptos pajėgos. Kol kas jokios papildomos informacijos, išskyrus, kas žinoma, neturime“, - sakė V.Gailiušas.

Jis pasakojo, kad visas tyrimas vykdomas Nyderlanduose, tad ir smulkesnės informacijos, kaip mergaitės biologinė motina prarado globos teises, mūsų šalies teisėsaugininkai kol kas neturi. Žinoma tiek, kad mergaitės motina yra iš Klaipėdos krašto.

„Mes gavome pagalbos prašymą iš Nyderlandų policijai. Paskelbta tarptautinė mergaitės paieška. Ir tai, ką reglamentuoja teisės aktai, mes tuos veiksmus atliekame. Tai yra, tikriname jos galimas buvimo vietas čia. Ir kai tik surasime ar turėsime daugiau informacijos, informuosime užsienio kolegas“, - procesą paaiškino pareigūnas.

Policija taip pat bendradarbiauja su Generaline prokuratūra ir aiškinasi iš anksto, ką reikės daryti ir kam bei kaip perduoti mergaitę, kai ji bus surasta.

Policijai iki šiol nebuvo žinoma

Iš Klaipėdos krašto kilusi biologinė 5-metės motina, pasak pareigūnų, yra nedirbanti, neteista, administracine tvarka nebausta. 

„Galiu tik pasikartoti ir akcentuoti, kad paieškos iniciatoriai yra olandai, visa medžiaga yra toje valstybėje. Todėl smulkesnių duomenų šiai minutei mesneturime. Yra ieškoma mergaitė, yra ieškom ajos motina, Lietuvoje nustayti adresai yra patikrinti, jos nėra surastos“, - pokalbį baigė V.Gailiušas.

Kas galėtų būti mergaitę pagrobti padėjęs vyras, kol kas nežinoma.

Pagrobė iš globėjų

Kaip jau skelbė lrytas.lt, sekmadienį Nyderlandų policija pradėjo paieškas mergaitės, kurią, kaip teigiama, paėmė jos biologinė motina. Incidentas įvyko Mastrichto mieste.

Portalas ad.nl pasakoja, kad mergaitė sekmadienį „linksmai važinėjosi dviračiu, kol jos globėja mama atsipalaidavusi dirbo sode. Po akimirkos mergaitė dingo.“

5-metę Deimantę globojanti šeima mano, kad jie buvo ilgą laiką sekami, o tai darė žmonės, kurie dirbo su 33 metų biologine mergaitės motina.

„Jie nuvažiavo su ja. Iš pradžių manėme, kad ją greitai suras, nes iškart tam buvo suteikta labai daug dėmesio. Kiek mes žinome, jos biologinė motina neturi mergaitės paso ar identifikacijos kortelės. Tačiau ji pradingusi gerokai ilgiau nei mes galėjome pagalvoti“, – kalbėjo 19-metis mergaitės įbrolis.

Pasak mergaitę globojančios šeimos, Deimantė nuo savo namų buvo nutolusi vos poros metrų atstumu. Policija Deimantės paieškoms pasitelkė ir socialinius tinklus. Pranešama, kad mergaitę pačiupę žmonės įsėdo į sidabrinės spalvos automobilį. Apie įvykį pranešta ir mokyklai, kurioje mokosi mergaitė.

„Mes esame visiškai įsitraukę į paieškas. Kiek žinome, jos gyvybei pavojus nekilęs“, – kalbėjo policijos atstovas.

Penkiametė Deimantė yra apie 120 cm ūgio, juodų plaukų. Nyderlandų policija nurodė, kad mergaitės biologinė motina yra tvirto sudėjimo, šviesių plaukų. Pabrėžiama, kad mergaitės paėmimo momentu ji galėjo plaukus susirišti į kasą.

Pareigūnai užfiksavo, kad ji tuo metu dėvėjo baltą liemenę. Kartu su moterimi buvo ir vyras, vilkintis juodais drabužiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.