Vilniuje pareigūnai tyrimo metu rado 85 tūkst. netikrų eurų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos (toliau – Vilniaus apskr. VPK KPENTV) pareigūnai po ilgalaikio tyrimo, sulaikė du asmenis, įtariamus didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimu į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Vilniuje pareigūnai tyrimo metu rado 85 tūkst. netikrų eurų.<br>Policijos nuotr.
Vilniuje pareigūnai tyrimo metu rado 85 tūkst. netikrų eurų.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 10:30 AM, atnaujinta May 24, 2018, 10:31 AM

Kaip informuoja Vilniaus apskrities VPK, pareigūnai nustatė, kad grupė Vilniaus miesto gyventojų organizuoja didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimą iš vienos Europos šalies į Lietuvą, kurioje banknotai bus išplatinti.

2018 m. gegužės 18 d. Vilniaus kriminalistai kruopščiai suplanuotos operacijos metu sustabdė automobilį „Volvo“, kuris kirto Lenkijos – Lietuvos sieną ir sulaikė du asmenis. Kratos metu užmaskuotoje automobilio slėptuvėje buvo surasti ir paimti netikri 100 eurų nominalo banknotai, kurių bendra suma – 85 tūkst. eurų. Tai – didžiausias pastaraisiais metais sulaikytas netikrų euro banknotų kiekis.

Sulaikytų netikrų 100 eurų nominalo vertės banknotų pirminės apžiūros metu nustatyta, kad jie yra pagaminti iš aukštos kokybės popieriaus, kuris šiugžda jį palietus, yra standus, banknotuose kokybiškai atkartotos jų apsaugos priemonės (vandens ženklas, apsauginis siūlelis, sutapimo ženklai, holograma ir kt.).

Dėl minėtų faktų Vilniaus apskr. VPK KPENTV atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės suklastotų pinigų importavimo, gabenimo ir realizavimo.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, jiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.