Trijų vaikų mamos Viktorijos Šestelinskajos dingimą dar vis gaubia paslaptis

Vilniuje Gegužės 16 d. iš namų išėjusi trijų vaikų mama Viktorija Šistelinskaja dingo be žinios. Dėl daugiau nei savaitę dingusios moters vyksta ikiteisminis tyrimas, intensyvi paieška.

Viktorija Šestelinskaja.<br>Socialinio tinklo nuotr.
Viktorija Šestelinskaja.<br>Socialinio tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-25 15:28, atnaujinta 2018-06-01 15:18

Trijų vaikų mama Viktorija Šestelinskaja gegužės 16 d. išėjo iš namų ir nuo to laiko nebuvo pastebėta. Gegužės 20 d. socialiniame tinkle „Facebook“ išplito moters pažįstamos pagalbos šauksmas, prašantis bet kokios informacijos.

Šis pranešimas „Facebook“ buvo pasidalintas daugiau nei tūkstantį kartų. 

Kaip anksčiau rašė naujienų portalas lrytas.lt, Vilniaus apskrities VPK žurnalistus informavo, kad dėl moters dingimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip penktadienį naujienų portalo lrytas.lt žurnalistus informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, dėl Viktorijos Šestelniskajos dingimo vyksta ikiteisminis tyrimas. 

Darbovietei sakė, kad ims nedarbingumą

Vykdoma intensyvi paieška, o nustatytos aplinkybės leidžia tirti įvairias dingimo versijas.

Liudininkai, galintys turėti vertingos informacijos, apklausiami. 

Gauta informacija, kad dingimo dieną, Viktorija Šestelinskają paskambino į darbovietę ir pranešė, kad ims nedarbingumą.

Moteris gydymosi įstaigose nesilankė.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sutuoktinio veiksmų

Kaip informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, šių metų gegužės 6d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. (Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) dėl dingusios moters sutuoktinio, V.Š. veiksmų.

Gegužės 17 d. byla buvo perduota Vilniaus apylinkės teismui su baudžiamuoju įsakymu, prašant dingusios sutuoktinį pripažinti kaltu, padarius nusikalstamą veiką ir skirti atitinkamą bausmę.

Ši byla teisme kol kas nėra išnagrinėta.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė atkreipia dėmesį, kad proceso užbaigimas teismo baudžiamuoju įsakymu galimas tada, kai nukentėjęs asmuo neprieštarauja tokiam proceso užbaigimui.

Šiuo atveju nukentėjusioji neprieštaravo, kad procesas būtų užbaigtas baudžiamuoju įsakymu.​

Šiuo metu vykstančiame ikiteisminiame tyrime vykdoma intensyvi moters paieška, tikrinamos įvairios jos dingimo versijos.

Ką nors žinančius apie V. Šestelinskajos buvimo vietą ar ją mačiusius prašoma susisiekti su policijos pareigūnais bendruoju pagalbos numeriu 112 arba su tyrėja Zuzana Gasperskaja tel. nr. 8 675 38 591 arba 8 527 16 524.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.