Gauja kvaišalų slėptuvę įrengė miške

Su žinoma nusikaltėlių grupuote sietas ir dukart dėl sunkių nusikaltimų išteisintas narkotikų prekeivių vadeiva sulaukė griežtos bausmės. Pareigūnai aptiko po žeme paslėptus kvaišalus.

Už didelio kiekio narkotikų pardavimą solidžias bausmes gavę vyriškiai kaip įmanydami slėpė savo veidus.<br>T.Bauro nuotr.
Už didelio kiekio narkotikų pardavimą solidžias bausmes gavę vyriškiai kaip įmanydami slėpė savo veidus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 6:47 AM

Kai pareigūnai sulaikė žiauriais nusikaltimais garsėjusią ir didelius kiekius narkotikų išplatinusią Lapinų grupuotę, Remigijus Byčius ir Genrikas Šafranovičius buvo minimi kaip vieni jos lyderių.

Jų pavardės su narkotikų platinimu susijusiose bylose buvo linksniuojamos beveik septynerius metus, tačiau kai atėjo laikas skelbti nuosprendį, tarp nuteistųjų jų nebeliko.

Vilniaus apygardos teismui (VAT) pritrūko įrodymų, kad jie išplatino itin didelį kiekį narkotinių medžiagų.

Įkalčiu tapo pirštinės

Paaiškėjo, jog tuo metu, kol teismas tebenagrinėjo Lapinų bylą, 37 metų R.Byčius, pravarde Rema, ir 40-metis G.Šafranovičius veltui laiko negaišo.

Po sulaikymo iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išleisti vyriškiai ėmėsi narkotikų verslo.

Pareigūnai slapta užfiksavo, kad R.Byčius su savo bendrininkais buvo nuvažiavęs į mišką netoli Nemenčinės.

Jo automobilį patikrinę kriminalistai surado pirštines, ant kurių buvo narkotikų pėdsakų.

Nors R.Byčius aiškino, kad pirštines naudojo senelių darže kasdamas žemę, pareigūnai miške netrukus aptiko narkotikų slėptuvę.

Vėliau paaiškėjo, kad jie buvo užkasami ne tiktai prie Nemenčinės, bet ir kitose atokiose Vilniaus vietose.

Domėjosi ir naujais produktais

Iškasę vieną slėptuvių pareigūnai išėmė apie 14 kilogramų narkotikų – sintetinio hašišo, prisodrinto psichotropinių medžiagų.

Tyrimo metu nustatyta, jog grupuotė platino heroiną, amfetaminą, hašišą, kanapes ir naujas rinkoje atsiradusias psichotropines medžiagas.

Teigiama, jog už narkotikų pardavimą platintojams buvo atsakingas 36 metų Dmitrijus Kravcovas, pravarde Demonas. Jis jau buvo buvo nuteistas kartu su „Lapinais“ siejamoje byloje.

Laisvės nematys ilgai

Bylą išnagrinėjęs VAT D.Kravcovui paskyrė 14 metų nelaisvės, nors prokuroras buvo prašęs dar griežtesnės – 17 metų laisvės atėmimo bausmės.

Išskirtinių atsargumo priemonių laikęsis ir tiesiogiai su narkotikų pardavėjais paprastai nebendraudavęs R.Byčius buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme, o G.Šafranovičiui už grotų teks praleisti 11 metų.

Griežtos bausmės skirtos ir kitiems jų bendrininkams: Jevgenijus Levickis kalės 13 metų, Darius Pavlovskis – 11 metų, Marekas Gečis – dešimt su puse metų.

Išeidamas iš teismo salės džiaugėsi tiktai Tadeušas Iliminovičius, kuriam skirtos 4 metų laisvės atėmimo bausmės vykdymą teismas atidėjo trejiems metams, ir pinigine bauda atsipirkęs Gintaras Bitkauskas.

Vaidino išsilavinusį

Už parduotus narkotikus uždirbtus pinigus – apie 24 tūkstančius eurų – grupuotės nariai turės grąžinti valstybei.

Nemaža suma jų turimų pinigų yra areštuota.

Per kratas šioje kompanijoje rasti du šaunamieji ginklai, įvairių šaudmenų, penkios kupiūros padirbtų pinigų bei suklastotas diplomas.

Paaiškėjo, jog aukštojo mokslo prireikė D.Kravcovui, tad G.Bitkauskas jam už 200 eurų pagamino netikrą Kauno technologijos universiteto diplomą.

Nuo bausmės išsisuko

Tikrą aukštąjį išsilavinimą iš šios kompanijos turi tik R.Byčius, kuris sėkmingai išsisuko jau ne iš vienos bylos.

Dar prieš dešimtmetį R.Byčius buvo teisiamas už pasikėsinimą nužudyti vienam Lapinų grupuotės lyderių Laimonui Lapinskui neįtikusį vyrą, bet po nuosprendžio jis liko laisvėje. Teismo paskirtą 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jis buvo jau atlikęs už grotų laukdamas nuosprendžio.

R.Byčius buvo minimas ir garsioje kolekcininko Andrejaus Balykos apiplėšimo byloje. Jo sūnų užpuolę ir į kolekcininko namus įsiveržę nusikaltėliai išnešė daugybę vertingų ikonų.

R.Byčiaus kaltės įrodymų teismui pritrūko ir šioje istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.