Policija tiria Šiaulių banko paskolą, siejamą su Vladimiru Romanovu

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prieš 6 metus Šiaulių banko suteikto kredito aplinkybių. Paskola siejama su žlugusio Ūkio banko pagrindiniu akcininku Vladimiru Romanovu ir su juo susijusių asmenų galimai neteisėtais veiksmais.

Vladimiras Romanovas <br>M.Kulbio nuotr.
Vladimiras Romanovas <br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 5:28 PM, atnaujinta Jun 5, 2018, 5:36 PM

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pateikė įtarimus keliems Šiaulių banko administracijos darbuotojams, pranešė bankas per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

Pranešime teigiama, kad 2012 metais, iki Ūkio banko bankroto paskelbimo, su V. Romanovu susijusiai bendrovei Šiaulių bankas suteikė paskolą, kuriai buvo užstatytas nekilnojamasis turtas. Sutartis jau pasibaigusi, ir tai jokios įtakos Šiaulių banko veiklos rezultatams neturės.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas vykdo ikiteisminį tyrimą dėl prieš 6 metus Šiaulių banko suteikto kredito aplinkybių – šis kreditas siejamas su verslininku Vladimiru Romanovu ir su juo susijusių fizinių bei juridinių asmenų galimai įvykdytais neteisėtais veiksmais.

2012 metais, iki Ūkio banko bankroto paskelbimo, su V. Romanovu susijusiai bendrovei Šiaulių bankas išdavė kreditą, kurio grąžinimui užtikrinti buvo taikyta nekilnojamojo turto hipoteka. Šiuo metu kredito sutartis yra pasibaigusi, ir tai jokios įtakos Šiaulių banko veiklos rezultatams neturės.

Vykdant tyrimą, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pareiškė įtarimus keliems banko administracijos darbuotojams. Įtarimai galimai yra reiškiami pagal su V. Romanovu susijusių asmenų ir šiame tyrime įtariamųjų asmenų pateiktus parodymus.

Šiaulių banko rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorė Dalia Grikšienė rašė:

„Suteikdamas kreditą, Šiaulių bankas laikėsi visų kredito įstaigoms keliamų reikalavimų bei su kredito išdavimu susijusių procedūrų. Pareikštus įtarimus bankas vertina kaip formalų procesinį teisėsaugos veiksmą ir tiki, kad išsiaiškinus situaciją ir teisėsaugai atlikus reikiamus tyrimo veiksmus, įtarimai darbuotojams bus panaikinti.

Svarbu pabrėžti, kad vykstantis procesas neturi įtakos banko veiklos tęstinumui ir kasdieniniam darbui. Bankas atitinka visus banko veiklai keliamus reikalavimus ir normatyvus, o prisiimti įsipareigojimai klientams yra ir bus vykdomi. Apie vykstantį tyrimą Šiaulių bankas informavo Lietuvos banką, ši informacija taip pat paskelbta per vertybinių popierių biržą Nasdaq Vilnius.

Bankas bendradarbiauja su tyrimą vykdančiomis institucijomis ir pasirengęs atsakyti į visus teisėsaugos keliamus klausimus. Šiaulių bankas siekia, kad tyrimas būtų vykdomas profesionaliai, taip pat yra suinteresuotas objektyvia ir operatyvia tyrimo eiga.

Vadovaujantis ikiteisminius tyrimus reglamentuojančiais teisės aktais ir siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, daugiau informacijos kol kas atskleisti negalime“, – atsakyme rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.