Teismas nusprendė: prekyba poveikiu kaltinamas advokatas V. Vinikas nebus išteisintas

Trečiadienį buvo nagrinėjama advokato, kaltinamo prekyba poveikiu, Vytauto Viniko byla. Prašymas išeisinti nuteistąjį V. Viniką buvo atmestas.

Vytautas Vinikas kaltinamas prekyba poveikiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vytautas Vinikas kaltinamas prekyba poveikiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 3:34 PM, atnaujinta Jun 6, 2018, 4:51 PM

Kaip pranešime spaudai informuoja Lietuvos apeliacinis teismas, trečiadienį jis išnagrinėjo baudžiamąją bylą pagal nuteistojo advokato Vytauto Viniko, jo gynėjo ir prokuroro apeliacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo 2017 m. spalio 4 d. nuosprendžio, kuriuo Vytautas Vinikas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu (BK 226 straipsnio 4 dalis).

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija atmetė nuteistojo ir jo gynėjo prašymą nuteistąjį išteisinti. Kolegija pripažino, kad apygardos teismas advokatą Vytautą Viniką pagrįstai pripažino kaltu ir nuteisė už tai, kad jis, pasinaudodamas pažintimis, kita tikėtina ir tariama įtaka, pažadėjo ir susitarė priimti 55 tūkst. eurų kyšį ir jį priėmė, pažadėjęs paveikti teisėją, kad šis, apeliacine tvarka nagrinėdamas baudžiamąją bylą, paskirtų švelnesnę bausmę nuteistajam.

Taip pat Lietuvos apeliacinis teismas atmetė prokuroro skundą ir paliko galioti apygardos teismo Vytautui Vinikui paskirtą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Teisėjų kolegija apygardos teismo nuosprendį pakeitė, konstatuodama, kad teisė verstis advokato veikla Vytautui Vinikui atimama trejiems metams ir iš nuteistojo konfiskuojamas ne turtas, o jo vertę atitinkanti 20 tūkst. eurų suma.

Kita Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?