Iš prekybos arkliais bandęs pasipelnyti marijampolietis keliaus į teismą

Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 39 metų marijampolietis V.P. buvo kaltinamas apgaulės būdu įgijęs svetimą turtą – 1 tūkst. eurų vertės arklį bei jį išmainęs į kitą arklį, kurį vėliau pardavė.

Arklių mainai pasodino marijampolietį į teisiamųjų suolą.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Arklių mainai pasodino marijampolietį į teisiamųjų suolą.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 9:31 AM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, praėjusių metų kovo mėnesį V.P. atvyko į Druskininkų savivaldybės teritorijoje esantį kaimą norėdamas apgaulės būdu įgyti svetimą turtą – arklį. Atvykęs į D.Š. namus ir prisistatęs svetimu vardu ir pavarde, vyras pasiūlė mainus – pasiimti nukentėjusiojo seną, ligotą arklį, o jam per ateinančią savaitę atvežti kitą, sveiką gyvulį.

Jį V.P. prižadėjo atiduoti, jei D.Š. primokės 100 eurų. Tikindamas, kad tikrai neapgaus, nuteistasis vyrui davė 90 eurų užstatą, kuris turėjo garantuoti, kad jis per savaitę pristatys sveiką ir gyvybingą arklį.

Pagal susitarimą, D.Š. gavęs gyvulį turėjo grąžinti 190 eurų – užstatą ir priemoką.

Nuteistasis, išsivežęs svetimą arklį, tęsė savo nusikalstamą veiką. Atvykęs pas kitą, aštuoniasdešimties metų vyrą, gyvenantį Lazdijų rajone, su apgaulės būdu įgytu D.Š. arkliu, vėl prisistatęs svetimu vardu ir pavarde, pasiūlė mainytis gyvuliais.

Pagal susitarimą, V.P. turėjo gauti arklį bei 550 priemoką.

Nukentėjusysis E.L. perdavė V.P. pinigus bei 450 eurų vertės arklį, kurį nuteistasis nedelsiant pardavė ikiteisminio tyrimo metu nenustatytam asmeniui. Tyrimo metu iš E.L. gyvulys buvo paimtas ir sugrąžintas tikrajam savininkui D.Š.

Teismas, įvertinęs įrodymus ir kitus surinktus duomenis, V.P. pripažino kaltu dėl sukčiavimo. Vyrui skirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant metams.

Taip pat jis įpareigotas dirbti, o nedirbant – užsiregistruoti darbo biržoje. Vyras negali išvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be leidimo. V.P. įpareigotas atlyginti padarytą žalą nukentėjusiajam E.L., kuris įsigytą arklį turėjo grąžinti tikrajam savininkui.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.