Lietuvos apeliacinis teismas: dėl žiauraus nužudymo Šalčininkuose nuteisti vyrai nebus išteisinti

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas atmetė nuteistojo A. Ležnevič gynėjo ir nuteistojo E. Kripak apeliacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo 2017 m. gruodžio 22 d. nuosprendžio, kuriuo jie nuteisti dėl nužudymo itin žiauriai ir turto sugadinimo.

Dėl žiaurios žmogžudystės Šalčininkuose nuteisti vyrai nebus išteisinti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dėl žiaurios žmogžudystės Šalčininkuose nuteisti vyrai nebus išteisinti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 2:49 PM, atnaujinta Jun 8, 2018, 3:00 PM

Kaip informuoja Lietuvos apecliacinis teismas, Teisėjų kolegija, atmesdama prašymus išteisinti nuteistuosius A. Ležnevič ir E. Kripak, konstatavo, kad apygardos teismas pagrįstai juos pripažino kaltais ir nuteisė už tai, kad jie sudavė ne mažiau kaip 33 smūgius į įvairias kūno vietas nukentėjusiajam, taip itin žiauriai, sukeldami dideles fizines kančias, jį nužudė.

Be to, jie pagrįstai pripažinti kaltais ir dėl automobilio, priklausiusio nužudytajam, sugadinimo.

Kolegija konstatavo, kad nuteistiesiems A. Ležnevič ir E. Kripak paskirtos galutinės subendrintos penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmės nėra per griežtos ir jas švelninti nėra jokio pagrindo. Teisėjų kolegija vertino ir nuteistųjų, padariusių labai sunkų nusikaltimą žmogaus gyvybei, asmenybes apibūdinančias aplinkybes.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad mirusio asmens žmonai ir motinai priteistos neturtinės žalos dydis – kiekvienai po 40 tūkst. eurų, yra proporcingas padarytai nusikalstamai veikai ir dėl jos kilusiems padariniams, atitinka sąžiningumo, teisingumo ir protingumo kriterijus bei teismų praktiką.

Kolegija atkreipė dėmesį, kad staigi ir netikėta vyro ir sūnaus netektis, su kuriuo žmoną ir motiną siejo artimi ryšiai, neabejotinai sukėlė neigiamas emocijas, psichologinius išgyvenimus ir dvasinį skausmą.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.