Mirtiną detalę nuslėpusi moteris sulaukė bausmės dėl klientų žūties

Trumpalaike butų nuoma užsiimanti vilnietė nuteista dėl dviejų klientų žūties – moteris žinojo, kad vandens katilas buvo perdirbtas neleistinai.

E.Repšienė žuvusiųjų artimiesiems turės sumokėti apie 150 tūkst. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
E.Repšienė žuvusiųjų artimiesiems turės sumokėti apie 150 tūkst. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-18 06:36

„Nusikalstamas patiklumas“, – taip butus nuomojančios vilnietės Erikos Repšienės veiksmus įvertino Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Verslininkė nuteista už tai, jog viename jos nuomojamų butų Vilniuje, Žvėryno rajone, masažinėje vonioje 2014 metų liepos 3-iąją nuskendo 23 metų studentė Giedrė ir 38 metų verslininkas Mantas.

Nustatyta, jog pora mirė apsinuodijusi smalkėmis.

Ekspertai nustatė, jog nuomojamų apartamentų vonios kambaryje įrengtas dujinis vandens šildymo katilas buvo sumontuotas nesilaikant reikalavimų.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas Linas Dūdys paaiškino, jog sugedus katilui apartamentų šeimininkės išsikviestas meistras pašalino traukos jutiklį.

Tuomet katilas pradėjo veikti, tačiau įrengtas uždaroje patalpoje kėlė mirtiną pavojų.

Pasak teisėjo, E.Repšienė žinojo, kad jutiklis pašalintas, tačiau „lengvabūdiškai tikėjosi išvengti pasekmių“.

Už tai moteriai paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas pustrečių metų. Per tą laiką E.Repšienei uždrausta išvykti iš gyvenamosios vietos be Probacijos tarnybos leidimo.

Teismas jai neuždraudė toliau verstis butų nuoma, nes ji nuteista ne už tyčinį, o už neatsargų nusikaltimą. Abiejų žuvusiųjų šeimoms E.Repšienė turės sumokėti apie 150 tūkstančių eurų – atlyginti turtinę bei moralinę žalą, advokatų išlaidas.

Kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo buvo pareikšti ir jos vyrui Renaldui Repšiui, tačiau teismas nustatė, kad nei nuomojamais butais, nei katilais jis nesirūpino.

E.Repšienės advokatas Algimantas Kliunka abejojo, ar moteris galėjo turėti tiek žinių, kad suprastų, kokį pavojų kelia šildymo technika. Jo nuomone, nelaimė galėjo įvykti dėl nepalankių klimato sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.