Laimutei Kedienei anūkė jau neberūpi

Ne kartą susirūpinusią vaidinusi ir įvairių institucijų suteikti jai informaciją apie anūkės gyvenimą reikalavusi Laimutė Kedienė Vilniaus apygardos teisme nepanoro girdėti nei apie jos sveikatą, nei apie tai, kaip ji gyvena išvaduota iš senelių namų.

L.Kedienė nepanoro išgirsti, kaip šiuo metu gyvena ir jaučiasi jos anūkė.
L.Kedienė nepanoro išgirsti, kaip šiuo metu gyvena ir jaučiasi jos anūkė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 10:21 AM

Papasakoti teismui apie dukters sveikatą, savijautą, gyvenimą užsienyje Vilniaus apygardos teisme pageidavo Laimutė Stankūnaitė.

Moteris pareiškė norą būti išklausyta nuotoliniu būdu, tačiau jos apklausos nenorėjo nei prokuroras, nei nuteistosios L.Kedienė ir Olga Girdauskienė, kurios prašo jas išteisinti ir panaikinti visas mergaitei priteistas pinigines kompensacijas.

Turi priekaištų liudytojams

Teismas L.Kedienės ir jos kaimynės prašymus patenkino, todėl ne tik L.Stankūnaitė, bet ir nė vienas anksčiau liudijęs Garliavos istorijos dalyvis į teismą kviečiamas nebus, nors kai kuriems jų nuteistosios turi didelių priekaištų.

Ypač tiems, kurie 2010 metais iš arti matė, kas vyko Kedžių ir Venckų patvoryje, tačiau vėliau suprato, kad vaiką tvirkino ne šeimai neįtikę Jonas Furmanavičius ir Andrius Ūsas, o patys artimieji, nuolat mergaitei kalbėję apie lytinius santykius ir liepdavę atkartoti tai, ką ji išgirdo iš suaugusiųjų.

Įrašuose – keistos pamokos

Tai, kad seksualinę patirtį tuomet vos penkerių metų mergaitė įgijo senelių ir laikinąja globėja paskirtos N.Venckienės namuose, įrodė ir paties Drąsiaus Kedžio filmuota vaizdo medžiaga bei slapta Kedžių name daryti garso įrašai.

Juose girdėti, kad mažametei buvo liepiama nupiešti, kaip nuogi atrodo A.Ūsas ir J.Furmanavičius.

„Nupiešk, kaip jie nuogi atrodo, pilvą, pimpalą“, – viename tokių įrašų vaiką moko N.Venckienė.

Žodžiai „kišo“, „sysalai“, „pimpalai“ toje šeimoje skambėdavo nuolat.

Kad vartodavo šiuos žodžius, teisme neneigė ir teisiamosios.

Tiesa, jos tokioms kalboms surado itin originalų pasiteisinimą – tokie žodžiai yra lietuvių kalbos žodynuose, todėl jų vartoti niekas neuždraudė.

Neigė absoliučiai viską

„Prašau mane išteisinti, o civilinį ieškinį atmesti“, – savo apeliaciniame skunde rašė 74 metų L.Kedienė.

Mergaitės aukle vadinta ir dėl jai daryto poveikio jau nuteista 67 metų O.Girdauskienė iš aukštesnės instancijos teismo pageidavo dar daugiau.

Ji prašė, kad dalis kaltinamojo akto būtų grąžinta prokuratūrai, nes jai esą buvo surašyti netikslūs kaltinimai.

Be to, ji prašo iš kaltinimų jai pašalinti kai kuriuos epizodus, kuriems, jų nuomone, jau suėjusi senatis, o dėl kitų jai inkriminuotų veikų išteisinti.

„Prašau ieškinio reikalavimus atmesti, visas procesines prievartos priemones panaikinti ir nepriteisti jokių procesinių išlaidų“, – rašė pensininkė, kuri pirmosios instancijos teisme iš viso neigė buvusi Kedžių kieme, todėl esą liudytojai meluoja ją matę bendravus su mergaite.

Netenkina priteista suma

Pirmosios instancijos teismo nuosprendį yra apskundusi ir L.Stankūnaitė.

Ji neturi pretenzijų dėl L.Kedienei paskirtos pusantrų metų, o O.Girdauskienei – dvejų metų laisvės apribojimo bausmių, tačiau mano, kad iš nuteistųjų priteista 10 tūkstančių eurų žala yra per maža.

L.Stankūnaitė prašo, kad iš L.Kedienės ir O.Girdauskienės būtų priteista 579,2 tūkst. eurų.

Tokia suma ji įvertino dukteriai padarytą žalą ir Kedžių namuose patirtas kančias, kai ji nuolat buvo mokoma nekęsti motinos, kalbėti apie tariamai ją prievartavusius pedofilus.

Ramiai jaučiasi tik senelis

Kuo baigsis ši pedofilijos byla, paaiškės rudenį.

Rugsėjį bus baigtos proceso dalyvių kalbos ir teismas išeis priimti sprendimo, kuris greičiausiai vis tiek netenkins vienos ar kitos konflikto šalies.

Šioje byloje tik 79 metų Vytautas Kedys gali lengviau atsikvėpti.

Nors buvo surinkta pakankamai įrodymų, kad pensininkas aktyviai dalyvavo anūkės „lytiniame švietime“, byla jam buvo nutraukta suėjus senačiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo