Žmoną gyvą sudeginęs vyras Apeliacinio teismo malonės neišmeldė

Penktadienį Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija priėmė nutartį, kuria atmetė nuteistojo R. K. apeliacinį skundą dėl Šiaulių apygardos teismo 2018 m. balandžio 19 d. nuosprendžio, kuriuo jis pripažintas kaltu ir nuteistas dėl bejėgiškos būklės šeimos nario (sutuoktinės) nužudymo itin žiauriai ir pasikėsinimo itin žiauriai nužudyti du asmenis. Apeliaciniu skundu nuteistasis prašė jo veiką kvalifikuoti kaip neatsargų gyvybės atėmimą ir sušvelninti jam paskirtą bausmę.

Žmoną gyvą sudeginęs vyras Apeliacinio teismo malonės neišmeldė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Žmoną gyvą sudeginęs vyras Apeliacinio teismo malonės neišmeldė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 1:57 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 2:00 PM

Kaip rašoma Apeliacinio teismo pranešime, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad apygardos teismas pagrįstai R.K. pripažino kaltu ir nuteisė už tai, kad jis tyčia pripylė benzino namo virtuvėje, kurioje buvo apsunkinto judėjimo negalią turinti jo sutuoktinė, apipylė benzinu pačią sutuoktinę, išėjęs iš patalpos užkabino kabliu duris iš lauko pusės, kad name esantys žmonės gaisro metu negalėtų išeiti, ir tyčia padegė išlaistytą benziną, taip pasikėsino nužudyti du žmones ir vieną nužudė.

Sutuoktinės brolis gaisro metu išlipo iš namo pro langą, o sutuoktinė dėl nudegimo, sukėlusio jai dideles fizines kančias, mirė.

Teisėjų kolegija nurodė, kad, įvertinus nuteistojo atliktus intensyvius veiksmus, daroma išvada, kad nuteistasis, būdamas suaugęs, normalaus protinio išsivystymo žmogus, suprato, jog, tyčia padegdamas išlaistytą benziną, kėsinasi į name esančių asmenų gyvybes. Todėl, įvertinusi visus byloje surinktus įrodymus, teisėjų kolegija nusprendė, kad nėra jokio teisinio pagrindo nuteistojo veiksmus kvalifikuoti kaip neatsargų gyvybės atėmimą.

Taip pat teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas nuteistajam paskyrė teisingą ir baudžiamojo įstatymo reikalavimus atitinkančią bausmę – dvylikos metų laisvės atėmimą.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.