Pasieniečiai neįsileido pusšimčio sirgalių pasais apsirūpinusių užsieniečių

Nors pasaulio futbolo čempionato kovos Kaliningrade baigėsi dar praėjusį ketvirtadienį, Lietuvos pasieniečiai tebesulaukia į šalį bandančių patekti „sirgalių“. Pirmadienį Kenos punkte iš traukinių buvo išlaipinti 9 senegaliečiai, apsirūpinę sirgalių pasais ir, įtariama, įvairiomis klastotėmis.

 Pasieniečiai neįsileido pusšimčio sirgalių pasais apsirūpinusių užsieniečių.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai neįsileido pusšimčio sirgalių pasais apsirūpinusių užsieniečių.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 10:20 AM, atnaujinta Jul 3, 2018, 10:22 AM

Pastaruoju laikotarpiu į Lietuvą iš viso neįleisti 56 sirgalių pasus turėję įvairių šalių piliečiai.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį priešpiet du Senegalo piliečius Kenos punkte dirbę pasieniečiai aptiko iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiuojančiame traukinyje Minskas – Vilnius. Abu vyrai turėjo pasaulio futbolo čempionato sirgalių pasus, kurie suteikia privilegijų Rusijoje ir Baltarusijoje, tačiau neturi jokios galios vykstant į Šengeno erdvę.

Tam, kad į ją patektų, įtariama, vienas keliautojas turėjo leidimą gyventi Italijoje, kitas – Norvegijoje. Kenos pasieniečiai iškart nustatė, kad šie „sirgalių“ dokumentai yra suklastoti. 30-ies ir 35-erių vyrai turėjo galiojančius Senegalo piliečių pasus. Užsieniečius VSAT pareigūnai išlaipino ir popiet per Šumsko kontrolės punktą grąžino į Baltarusiją.

Netrukus Kenos punkte pasieniečiai sulaukė kitų „sirgalių“, irgi Senegalo piliečių. Šie vyko popiet į Keną atvykstančiu traukiniu Minskas – Vilnius. 7 vyrai irgi buvo apsirūpinę sirgalių pasais. Jų amžius – nuo 21-erių iki 35-erių. Visi užsieniečiai turėjo Senegalo piliečių pasus. Dokumentus tikrinę pasieniečiai nustatė, kad vieni keliautojai pateikė ir, įtariama, suklastotus leidimus gyventi, kitų dokumentuose buvo, įtariama, suklastotos Šengeno vizos.

Šie senegaliečiai irgi buvo išlaipinti iš traukinio ir vakare per Šumsko punktą grąžinti į Baltarusiją.

Beje, šeštadienį per Kenos punktą į Lietuvą bandė patekti ir grupelė futbolo „gerbėjų“, Pakistano piliečių. Penki vyrai, kuriems yra nuo 18-os iki 45-erių, vyko traukiniu Minskas – Vilnius. Jie turėjo sirgalių dokumentus ir savo šalies pasus. Šengeno vizų ar leidimų gyventi šioje erdvėje nė vienas jų neturėjo, todėl pasieniečiai pakistaniečius išlaipino iš traukinio ir grąžino atgal į Baltarusiją.

Prieš prasidedant futbolo čempionato kovoms Kaliningrade, joms vykstant šiame mieste bei po to, kai rungtynės ten baigėsi, Lietuvos pasieniečiai iš viso neleido per Lietuvą traukiniais vykti 56 sirgalių pasus turėjusiems asmenims. Vieni jų neturėjo Šengeno vizų ar leidimų gyventi, kiti pateikė suklastotus leidimus gyventi kurioje nors Šengeno valstybėje ar suklastotas vizas.

Pagal pilietybes per minėtą laikotarpį daugiausiai tarp tokių sirgalių pasus turėjusių užsieniečių buvo Nigerijos (12), Pakistano ir Senegalo (po 9) bei Maroko ir Bangladešo (po 7) piliečiai. Taip pat pasieniečiai neleido per Lietuvą tranzitu vykti Alžyro, Indijos, Kinijos, Egipto, Sirijos, Ganos ir Rusijos piliečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.