Neringos Venckienės gerbėjai sulaukė užtarimo Aukščiausiajame teisme

Antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti teismo sprendimą trukdę, ją keikę ir stumdę Neringos Venckienės bei jos brolio Drąsiaus Kedžio šalininkai prieš pusmetį sulaukė sulaukę blogų žinių iš Kauno apygardos teismo, švenčia pergalę aukštesnės instancijos teisme.

Net 11 iš 15 nuteistų N.Venckienės šalinininkų buvo išteisinti dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Net 11 iš 15 nuteistų N.Venckienės šalinininkų buvo išteisinti dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jul 4, 2018, 2:47 PM, atnaujinta Jul 4, 2018, 3:30 PM

Trečiadienį Lietuvos Aukščiausiasis teismas paskelbė, kad vienuolikos nuteistųjų skundai yra patenkinami ir jie visiškai išteisinami. 

Tarp šių laimingųjų pakliuvo Gediminas Aidukas, Rūta Urbelienė, Evaldas Staliūnas, Giedrius Okunis, Matas Morkevičius, Aušrinė Balčiūnė, Greta Knapkienė, Žygimantas Bulota, Svajūnas Tamulis, Tautrimas Januševičius ir Sigitas Gudynas. 

Teismas taip pat nusprendė pamaloninti ir kasacinio skundo nerašiusį Kęstutį Dūdėną. Nuosprendyje panaikinus dalį, kad jis nusikaltimą įvykdė bendrininkų grupėje, bauda jam nuo 6778 eurų ir 20 centų sumažinta iki 6402 eurų ir 20 centų. 

Išteisinti ir Alvydas Arnauskas, Žilvinas Paškevičius bei Erikas Kukta, kurie skundų teismui taip pat nepadavė.  

Tai jau antras kartas, kai šie asmenys, kurie buvo kaltinti trukdę antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti teismo sprendimą, laimi bylą. 

2016 metų spalio 6 dieną juos išteisino Kaišiadorių rajono teismas, tačiau prokuroras nuosprendį apskundė ir pernai gruodį Kauno apygardos teismas visus penkiolika teisiamųjų pripažino kaltais dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas ir apdovanojo solidžiomis baudomis. 

Teismo sprendimu A.Balčiūnei, S.Tamuliui ir G.Knapkienei buvo skirtos baudos 3766 eurus, E.Staliūnui, T.Januševičiui, A.Arnauskui, G.Aidukui, S.Gudynui, G.Okuniui, Ž.Bulotai, Ž.Paškevičiui, E.Kuktai ir R.Urbelienei - po 5649 eurus. 

Didžiausia bauda buvo skirta K.Dūdėnui, 6778 eurai ir 20 centų, o mažiausia, 753 eurai ir 20 centų - M.Morkevičiui, kuris 2012 metų gegužės 17 dieną dar buvo nepilnametis.

Septyniolikos asmenų epopėja po teismus prasidėjo 2012 metų gegužės 17-osios rytą, kai antstolė S.Vaicekauskienė atėjo vykdyti teismo sprendimo perduoti Laimutei Stankūnaitei jos dukrą.

„Kur tu k...a eini“, - tokiais žodžiais į Kedžių įžengusią S.Vaicekauskienę sutiko išgalvota pedofilijos istorija patikėję naivuoliai.

Nors antstolę atlydėjo didelis būrys policijos pareigūnų, patekti į Kedžių namus, kuriuose buvo ir N.Venckienė su L.Stankūnaitės dukra, jiems nebuvo lengva.

Įėjimą užstoję N.Venckienės šalininkai nepakluso nei policijos reikalavimams praleisti antstolę, nei pačios S.Vaicekauskienės prašymams leisti jai vykdyti teismo sprendimą.

Į jų prašymus būdavo atsakoma tik riksmais, keiksmais ir smūgiais. 

„Nešaukit, prašau pasitraukti. Ša, nešaukit“, - tokie S.Vaicekauskienės žodžiai užfiksuoti vienoje  vaizdo juostoje, kuri buvo peržiūrėta teisme.       

„Jūs mane spaudžiate, suprantate, jūs mane spaudžiate. Va šita moteris už manęs. Man skauda“, - kalbėjo besipriešinančios minios tampoma antstolė.

„Nesitrauksim, mes vykdom teisingumą“, - S.Vaicekauskienei atšovė N.Venckienės viena šalininkė.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir trukdymo antstolei tą rytą iš viso buvo sulaikyti ir į policiją nuvežti 39 asmenys, tarp jų ir Laimutė Kedienė, jos sesuo Audronė Skučienė, kaimynė Olga Girdauskienė. 

Daugelis jų už savo nederamą elgesį buvo nubausti administracinėmis baudomis, o 17 aršiausių veikėjų sėdo į teisiamųjų suolą.

Nagrinėjant bylą Kaišiadorių teisme vienas teisiamųjų, Vidas Petraitis mirė. Dar vieno teisiamojo Dariaus Kaminicko byla buvo išskirta dėl jo ligos ir išnagrinėta atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.