Išgertuvės su emigrantu draugu: po nuotraukos lovoje – mirtini dūriai

Klaipėdos rajono gyventojas 46-erių Petras Rakauskas pasiųstas į pataisos namus už tai, kad girtas peiliu nudūrė savo draugą Tadą Sukurį. Žudikui skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė.

P.Rakauskas lyg per miglą prisiminė, kaip per išgertuves nužudė draugą.<br>G.Pilaičio nuotr.
P.Rakauskas lyg per miglą prisiminė, kaip per išgertuves nužudė draugą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2018, 5:17 PM

Tragedija Priekulės seniūnijos Derceklių kaime nutiko pernai gruodžio 3-iąją. Sugyventinės namuose įsikūręs P.Rakauskas ten girtuokliavo su savo bičiuliu T.Sukuriu.

Per išgertuves kilus konfliktui sugėrovą peiliu mirtinai sužalojęs P.Rakauskas nulėkė pas kaimyną, pradėjo pasakoti, kad namuose guli krauju pasruvęs žmogus, prašė iškviesti medikus.

Su P.Rakausku nukulniavęs iki namo kaimynas išvydo ant grindų gulintį T.Sukurį, kuris jau buvo negyvas. Sugyventinė sakė snūduriavusi ir nemačiusi, kas vyksta jos namuose.

Girtas P.Rakauskas jau sunkiai susigaudė laike ir erdvėje – paprašė kaimyno paskambinti policijai jo mobiliuoju telefonu, bet ištiesė jam televizoriaus pultelį.

P.Rakauskui nustatytas 1,6 promilės girtumas.

Tiesa, vyro blaivumas patikrintas tik praėjus šešioms valandoms po tragedijos.

Ant įvairių mirusiojo kūno vietų ekspertai pastebėjo sumušimo žymių. T.Sukurys iškart mirė įvykio vietoje nuo dviejų smūgių peiliu į krūtinę. Apibrozdintas buvo ir P.Rakauskas.

Tarp P.Rakausko ir T.Sukurio kilusio konflikto priežasties teisme negalėjo prisiminti nei pats kaltinamasis, nei kiti kartu su jais tą dieną alkoholį vartoję asmenys.

P.Rakauskas kaltę pripažino, bet aiškino draugą nužudęs gindamasis.

Iš pradžių vyrai kirtosi žodžiais, o paskui grūmėsi. P.Rakauskas čiupo šalia gulintį peilį ir keletą kartų smogė draugui.

T.Sukurys neseniai buvo grįžęs iš Švedijos, kur darbavosi statybose, norėjo atsipalaiduoti. Per užsitęsusias išgertuves vyrai pradėjo kalbėti apie darbą užsienyje, tenykštes algas.

„Tadas supyko, kai pasakau, kad irgi galėčiau dirbti Švedijoje ir užsidirbti ne mažiau.

Puolė mane kumščiais, aš bandžiau jį atstumti, o paskui jau nieko neprisimenu“, – kalbėjo P.Rakauskas.

Nužudytojo artimųjų advokatas Edvardas Staponkus mano, kad P.Rakausko sąmonė tada jau buvo aptemusi: „Per valandą iš žmogaus organizmo išgaruoja 0,7 promilės alkoholio. Vadinasi, nusikaltimo metu būtų buvusios ir penkios promilės.“

Vienas liudytojas, rytą užsukęs į namus, kur vyko išgertuvės, matė P.Rakauską gulintį lovoje. Jam iš vieno šono šliejosi sugyventinė, iš kito – svečias T.Sukurys.

„P.Rakauskas man padavė savo telefoną, paprašė visus nufotografuoti“, – pasakojo liudytojas.

Lovoje gulinti trijulė nuotraukoje užfiksuota likus kelioms valandoms iki nusikaltimo. Atsikėlę draugai greičiausiai pratęsė išgertuves ir jos vienam baigėsi tragiškai.

P.Rakauskas pripažino kaltę, atsiprašė mirusiojo artimųjų, bet tikino užmušęs draugą ne iš piktos valios, o gindamasis nuo jo smūgių instinktyviai stvėrė šalia gulintį peilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.