Prokuratūra skundžia išteisinamąjį nuosprendį teisėjui Ramūnui Antanavičiui

Prokurorai apskundė nuosprendį, kuriuo teisėjas Ramūnas Antanavičius buvo išteisintas dėl papirkimo.

Prokurorai skundžia nuosprendį, kuriuo teisėjas buvo išteisintas dėl papirkimo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Prokurorai skundžia nuosprendį, kuriuo teisėjas buvo išteisintas dėl papirkimo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 4:31 PM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, Generalinės prokuratūros prokurorai, išnagrinėję Vilniaus apygardos teismo 2018 m. liepos 3 d. priimto nuosprendžio motyvus, kuriais teisėjas Ramūnas Antanavičius išteisintas dėl papirkimo, apskundė nuosprendį apeliacine tvarka.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Gintaro Jasaičio nuomone, išteisinamasis nuosprendis dėl Kauno apygardos teismo teisėjo R.Antanavičiaus veiksmų yra nemotyvuotas ir nepagrįstas.

R.Antanavičius buvo kaltinamas tuo, kad 2017 m. birželio pradžioje papirko Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją Mindaugą Klemenį, perduodamas jam 600 eurų dydžio kyšį. Papirkimu buvo siekiama, kad teisėjas M.Klemenis sušvelnintų vienam privačiam asmeniui policijos paskirtą administracinę nuobaudą – sumažintų teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Apeliaciniame skunde nurodoma, kad skundžiamajame nuosprendyje teismas padarė faktiniais duomenimis nepagrįstą išvadą, jog abejotinas liudytojo M.Klemenio patikimumas. Prokuratūros nuomone, teisėjas M.Klemenis nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios ir teismo proceso metu davė aiškius, nuoseklius, logiškus ir gyvenimiškai suprantamus parodymus apie praėjusių metų birželio 4 d. įvykusį susitikimą su teisėju R.Antanavičiumi, kurio metu M.Klemeniui ir buvo užmaskuotai perduotas kyšis.

Skunde taip pat konstatuojama, kad teismas neišsamiai išanalizavo ir įvertino surinktus įrodymus, todėl nepagrįstai išteisino R.Antanavičių.

Apeliaciniu skundu prokuratūra prašo Ramūną Antanavičių pripažinti kaltu dėl papirkimo ir nubausti jį paskiriant 500 MGL (25 tūkst. eurų) dydžio baudą ir skirti 5 MGL (750 eurų) dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu teisėjo R. Antanavičiaus įgaliojimai buvo sustabdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.