Kalvarijoje pareigūnams įkliuvo „naminukės“ gamintojai

Trečiadienio popietę Kalvarijos savivaldybėje esančio kaimo sodybos ūkiniuose pastatuose rado įrangą, skirtą nelegaliai alkoholio gamybai. Patalpose rastas ir didelis kiekis jau pagaminto nelegalaus alkoholio distiliato bei vyras, kuris prižiūrėjo gamybos aparatą.

Ūkiniuose pastatuose buvo rastą įranga, kuri skirta nelegalaus alkoholio gamybai.<br>Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Ūkiniuose pastatuose buvo rastą įranga, kuri skirta nelegalaus alkoholio gamybai.<br>Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 3:06 PM

Kaip informuoja Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Kalvarijos PK pareigūnai liepos 11-ąją, trečiadienį, apie 14 val. 00 min. Kalvarijos savivaldybėje, Navininkų kaime esančios sodybos ūkiniuose pastatuose rado rimtą „aparatūrą“ (pagrindinę ir „antrinimo“) „naminukei“ gaminti.

Visas šis turtas galimai priklauso vyrams (gim. 1966 m. ir gim. 1970 m.), kurie neteisėtai šiais aparatais galimai gamino nelegalų alkoholio distiliatą. Vienas aparatas, atvykus pareigūnams, buvo veikiantis „pagal nustatytas funkcijas“, prie jo rastas jį prižiūrintis vyras (gim. 1979 m.).

Iš viso rasta apie 70 litrų jau pagaminto nelegalaus alkoholio distiliato ir apie 750 litrų galimai raugo. Fabrikėlio sanitarinės sąlygos – „ant ribos“ tarp kiaulių ir daug daug musių.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. numato sankciją – tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai gamino, laikė, gabeno namų gamybos stiprius alkoholinius gėrimus, nedenatūruotą, denatūruotą ar techninį etilo alkoholį, jų skiedinius (mišinius) arba juos realizavo, arba gamino, laikė, gabeno ar realizavo aparatus namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.