Nuotakos paieškos Lietuvoje studentui iš Nigerijos apkarto

Nuotakos paieškos Lietuvoje studentui iš Nigerijos baigėsi liūdnai. Tik dėl leidimo gyventi Europoje santuoką planavęs afrikietis atsidūrė už grotų ir turės sumokėti už jo taip ir neištekėjusiai prostitutei.

Palaikyti P.Omotosho į teismą Vilniuje iš Nigerijos atvyko mergina, kurią jis pristatė kaip savo šeimos narę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Palaikyti P.Omotosho į teismą Vilniuje iš Nigerijos atvyko mergina, kurią jis pristatė kaip savo šeimos narę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 8:21 AM

Už tai, kad sutiktų už jo ištekėti, Nigerijos pilietis 32 metų Peteris Omotosho Vilniaus stoties prostitutei siūlė 4 tūkstančius eurų.

Vedybos neįvyko, tačiau nuotaka taip ir netapusiai Rasai B. jis turės sumokėti 7 tūkst. eurų.

Tokią sumą moteriai vakar priteisė Vilniaus apygardos teismas (VAT), o P.Omotosho jai padarytą žalą turės atlyginti kartu su dviem savo bendrininkais.

Piršliu tapo taksistas

Taksistu Vilniuje dirbantis 33 metų Arūnas Zurza fiktyviose vedybose buvo piršliu, o ieškoti moterų jam padėjo devynis kartus teistas 50-metis Janas Valentinovičius.

Visa fiktyvias santuokas organizavusi trijulė nuteista už prekybą žmonėmis. Šešis kartus teistam A.Zurzai VAT skyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau pridėjus Kauno ir Prienų rajono teismų paskirtas bausmes pataisos namuose jam teks praleisti 8 metus.

Vienintelis iš šios kompanijos laisvėje esantis A.Zurza teisme nepasirodė, o išklausyti nuosprendžio atėjo tik jo žmona.

Afrikietis sulaukė svečių

Palaikymo sulaukė ir nuo 2016 metų birželio už grotų laikomas P.Omotosho.

Iš Nigerijos atskrido viena jo šeimos narių.

Nuosprendžio išvakarėse jiems buvo leista susitikti Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Kartu išvykti namo jie dar negalės. P.Omotosho nelaisvėje teks praleisti dar metus – teismas jam skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

Dvejus metus už grotų jau praleido ir J.Valentinovičius, kuriam paskirta ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuotaką rado prie stoties

Vilniuje, Socialinių mokslų kolegijoje, studijavęs P.Omotosho nuotakos ėmė ieškoti tuomet, kai jo leidimas gyventi Lietuvoje artėjo prie pabaigos.

Susituokęs su lietuve jis būtų gavęs leidimą nuolat gyventi Europos Sąjungoje. Teisme afrikietis teigė turėjęs planų išvykti į Angliją.

Nuotaką atvykėliui surado jo pažįstamas A.Zurza. Tekėti už turtingo užsieniečio sutiko nuolat girtaujanti Rasa B., kurią A.Zurza buvo įdarbinęs prostitute.

Pokalbis dėl darbo ir būsimos santuokos įvyko taksistu dirbančio A.Zurzos automobilyje. Ji tą pačią dieną buvo apgyvendinta išnuomotame bute sostinės Pašilaičių rajone.

Kelionė baigėsi oro uoste

Tekėti už nepažįstamo užsieniečio Rasa B. sutiko už 4 tūkst. eurų.

Po poros dienų P.Omotosho su būsimąja nuotaka susitiko Liepkalnio gatvėje esančioje autobusų stotelėje ir davė jai 400 eurų, o likusią sumą pažadėjo sumokėti vėliau.

Susiradęs nuotaką P.Omotosho jai padėjo sutvarkyti nuotakos dokumentus, nupirko nebrangius žiedus, kuriuos pasimatavo susitikę viename kieme.

Užsienietis nupirko ir bilietus į Kopenhagą, kur planavo susituokti ir po savaitės grįžti atgal. Bet į Daniją jie neišskrido – paaiškėjo, kad nuotaka buvo minima kitose bylose ir ieškoma policijos.

Pasipiršo po masažo

Nusivylęs P.Omotosho kitos nuotakos nusprendė ieškoti pats. Internete susiradęs sekso paslaugų skelbimą paskambino prostitutei ir užsisakė 60 eurų kainuojantį erotinį masažą.

Nuvykęs į butą, kuriame moteris priimdavo klientus, užsienietis jai už fiktyvią santuoką pasiūlė 2 tūkstančius eurų – tūkstantį planavo sumokėti iš karto po santuokos ceremonijos, o likusius pinigus atsiųsti tuomet, kai nuvyks į Angliją.

Kitą dieną jie abu nuvyko į Vilniaus santuokų rūmus.

Tačiau tąkart santuoka nebuvo įregistruota dėl paties P.Omotosho – Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojams neužteko dokumentų, kuriuos pateikė tolimos šalies pilietis.

Moteris jautėsi bejėgė

Už P.Omotosho taip ir neištekėjusi Rasa B. teisiamiesiems pateikė 18 tūkst. eurų ieškinį.

Prostitutė tikino, kad tekėti už P.Omotosho pasiūlę vyrai pasinaudojo jos bejėgiškumu.

Tuo metu ji buvo pažeidžiama dėl alkoholio, narkotikų ir pinigų stygiaus. Teismas jos pareikštą ieškinį sumažino iki 7 tūkst. eurų.

Panašius ieškinius pateikė ir dar dvi A.Zurzos ir J.Valentinovičiaus įdarbintos prostitutės.

Vienai jų VAT priteisė 3 tūkst. eurų, o kitai pasiūlė kreiptis į teismą civiline tvarka, nes ieškinį dėl moralinės žalos pateikė ne pati prostitutė, o jos advokatė.

Nukentėjusioji nė karto nepasirodė teismo posėdyje, jos nepavyko rasti net policijai.

Sekso paslaugas teikusių moterų ieškinius sumažinęs teismas pasigedo įrodymų apie jų sveikatai padarytą žalą ir atkreipė dėmesį į tai, kad dirbti prostitutėmis jos sutiko savo noru.

Prekybos žmonėmis bylą tyrę pareigūnai surado septynias prostitutes, kurias į šį nelegalų verslą įtraukė A.Zurza arba J.Valentinovičius.

Uždarbio neapskaičiavo

Narkotikus vartojančios merginos trindavosi stoties rajone, o sulaukusios taksisto pasiūlymo už pinigus teikti sekso paslaugas sutikdavo iš karto.

A.Zurza su savo bendrininku prostitutėms buvo išnuomoję kelis butus ir surasdavo klientų. Už tai jos turėdavo atiduoti pusę savo uždarbio.

Kiek uždirbo sąvadautojams, nuo alkoholio ir narkotikų nuolat apsvaigusios prostitutės nurodyti nesugebėjo, todėl teismas nusprendė pinigų iš jų nekonfiskuoti.

A.Zurza ir J.Valentinovičus neigė imdavę pinigus iš prostitučių. A.Zurza tikino, kad visi jo gauti pinigai buvo užmokestis už taksi paslaugas arba grąžintos skolos.

Viena prostitučių jam esą buvo skolinga 200 eurų, be to, turėjo grąžinti pinigus už pavogtą jo telefoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?