Šiauliuose pro langą su dukra iššokusiai moteriai bus skirtas priverstinis gydymas

Šiaulių apygardos prokuratūra, vadovaujanti ikiteisminiam tyrimui dėl šių metų vasario 25 dieną Šiauliuose pasikėsintos nužudyti mažametės mergaitės, baigė tyrimą ir kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymo mergaitės mamai.

Moteris turėjo psichinį sutrikimą.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Moteris turėjo psichinį sutrikimą.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 2:12 PM, atnaujinta Jul 13, 2018, 3:02 PM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai policija gavo pranešimą, kad Šiauliuose, Tilžės g. viename daugiabučių kiemų rasta ant sniego iš 4 namo aukšto nukritusi moteris su dukra. Abi šeimos narės buvo skubiai išvežtos į ligoninę. Jos patyrė įvairių sužalojimų ir ilgą laiką buvo gydomos.

Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad tvarkingoje šeimoje nelaimė įvyko dėl pablogėjusios mergaitės mamos sveikatos. Tuo metu šeima gyveno gražiai, be kivirčų ar kitų nesutarimų, tačiau artimiesiems ir mergaitės tėčiui įtarimų kėlė sutuoktinės elgesys.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo kreiptasi į Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybą siekiant išsiaiškinti, ar 32-ejų metų moteris nusikalstamos veikos padarymo metu bei šiuo metu gali suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Atlikus stacionarinę kompleksinę psichiatrinę psichologinę ekspertizę iš Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos ekspertinio skyriaus gauta išvada, kad moters gebėjimui suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti esminį poveikį padarė tam tikras psichinis sutrikimas.

Dėl šio sutrikimo moters elgesys yra vertinamas kaip neprognozuojamas, socialiai pavojingas, todėl jai reikalingas gydymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.