Klaipėdoje telefoniniai sukčiai sulaikyti su ką tik išviliotais tūkstančiais

Nors dažnai įspėjami apie sukčiavimą telefonu (dažnai vadinamu „alio, mama“), senyvo amžiaus žmonės vis dar apsigauna, nusikaltėliai išvilioja iš jų grynuosius arba banko kortelės prisijungimo kodus. Išgryninami tretiesiems asmenims pervedami sąskaitose turimi pinigai.

Sukčiai iš senolių išviliodavo stambias pinigų sumas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Sukčiai iš senolių išviliodavo stambias pinigų sumas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 9:23 AM, atnaujinta Jul 18, 2018, 10:42 AM

Kaip informuoja Klaipėdos apskrities VPK, Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos (toliau KP NNTV ) pareigūnai atskleidė tris analogiškus nusikaltimus dėl bendrininkų grupės 2018 m. birželio-liepos mėnesiais įvykdytų sukčiavimų, kurių metu iš garbaus amžiaus klaipėdiečio ir dvejų kretingiškių apgaule išvilioti 6 tūkst. 250 eurų grynųjų pinigų ir dar 1 tūkst. 900 eurų buvusių banko sąskaitoje.

Birželio 6 d. telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir klaipėdiečiui (gim. 1927 m.) pranešė, kad jis esąs nusikaltimo auka, o jo namuose laikomi pinigai – nusikaltimo įkalčiai, tad juos esą būtina paimti ir patikrinti. Atėjusiam nepažįstamam asmeniui nukentėjusysis įdavė 1 tūkst. 250 eurų, paskui suprato, kad buvo apgautas.

Birželio 8 d. telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė chirurgu ir kretingiškei (gimusi 1941 m.) pranešė, neva jos artima giminaitė yra sužalota, jos gydymui reikalingi pinigai. Vyras apgaule išviliojo banko sąskaitos prisijungimo kodus. Atvykę įtariamieji paėmė banko kortelę ir išgryninę pasisavino 1 tūkst. 900 eurų. Tik po nusikaltimo nukentėjusioji susivokė, kad buvo apgauta.

Liepos 9 d. telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė gydytoju ir kitai kretingiškei (gimusi 1942 m.) pranešė, kad jos dukra nuvirto nuo laiptų ir griūdama užkliuvo kitą moterį, kuriai nuo smūgio skilo kaukolė. Neva šiam „nusikaltimui“ nuslėpti ir operacijai skubiai atlikti reikalingi 5 tūkst. eurų. Moteris neabejodama sutiko ir netrukus atėjusiam nepažįstamajam įdavė 5 tūkst. eurų grynaisiais. Tik vėliau, paskambinusi dukrai ir įsitikinusi, kad ši sveika ir nieko nesužalojo, suvokė, kad buvo apgauta.

KP NNTV pareigūnai su Kretingos rajono komisariato kolegomis netrukus po įvykdyto nusikaltimo operatyviai ir profesionaliai sulaikė automobiliu vykusius įtariamuosius, pas vieną iš kurių striukės kišenėje buvo rasti ką tik sukčiavimo metu užvaldyti minėtieji 5 tūkst. eurų.

Klaipėdos apskrities VPK KP NNTV pareigūnai liepą sučiupo įtariamuosius šiais nusikaltimais. Tai niekur nedirbantis be nuolatinės gyvenamosios vietos anksčiau teistas vyras (gim. 1980 m.), uostamiesčio gyventojas (gim 1989 m.) teistas Lietuvoje ir už jos ribų už plėšimus, vagystes, narkotikus, viešosios tvarkos pažeidimą, klaipėdietis (gim. 1993 m.)  10 kartų teistas Lietuvoje ir užsienyje  už vagystes, kūno sužalojimą, narkotikus, kitas klaipėdietis (gim. 1980 m.) teistas 7 kartus už vagystes, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą, alkoholinių gėrimų gaminimą.

Dviem iš jų (gimusiems 1980 ir 1993 m.) paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kitiems parinktos švelnesnės kardomosios priemonės.

Darbas tęsiamas, neatmetama galimybė, kad šie vyriškiai įvykdė ir daugiau nusikaltimų, stengiamasi nustatyti kitus bendrininkus.

Policijos pareigūnai įspėja gyventojus būti atidesniais, netikėti nepažįstamais asmenimis, o visais atvejais iš pradžių susisiekti su šeimos nariais, artimais giminaičiais, jei kyla įtarimas, kad kažkas bando apgauti, – telefonu 112 su Bendruoju pagalbos centru ir policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.