Patikėjusi sukčiais įmonė prarado beveik pusę milijono eurų: pinigai atsidūrė Honkonge

Antradienį gautas pranešimas, kad uždaroji akcinė bendrovė „Bionorica Lithuania“, sulaukusi, kaip manė, skambučio iš pagrindinės įmonės Vokietijoje, pervedė į nurodytą banko sąskaitą beveik pusę milijono eurų. Kaip vėliau paaiškėjo, pinigai Vokietijos nepasiekė, mat nurodyta sąskaita – Honkonge.

Kreditinės kortelės, pinigai, internetinė bankininkystė, kompiuteris, klaviatūra<br>R.Neverbicko nuotr.
Kreditinės kortelės, pinigai, internetinė bankininkystė, kompiuteris, klaviatūra<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 12:11 PM, atnaujinta Jul 18, 2018, 2:20 PM

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK, antradienį 15 val. 30 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės atstovas, kuris pranešė, kad į Honkongo banko sąskaitą pervesti 475 tūkst. eurų manant, kad pinigai pervedami pagrindinės įmonės akcininkui už perkamą įmonę.

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius, uždaroji akcinė bendrovė turi veikiantį filialą Lietuvoje, o užsienyje – pagrindinę įmonę. Pinigai į Honkongo sąskaitą buvo pervesti apgaulės būdu – pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Gedvydas Vaivada, liepos 16 d. į uždarąją akcinę bendrovę paskambinęs asmuo prisistatė kaip Vokietijoje esančios pagrindinės įmonės savininkas ir paprašė pervesti pinigus į nurodytą sąskaitą.

Uždaroji akcinė bendrovė „Bionorica Lithuania“ pinigų sumą į pateiktą sąskaitą pervedė per du kartus. Vėliau paaiškėjo, jog banko sąskaita, į kurią buvo pervesta beveik pusė milijono eurų, yra Honkonge, o ne Vokietijoje. 

„Bionorica Lithuania“ vadovas Andrius Dambrauskas atsisakė komentuoti įvykio aplinkybes, taip pat nepanoro atskleisti, ar „Bionorica Lithuania“ turi pagrindinę įmonę Honkonge.

„Vyksta policijos tyrimas, be to, kas jau yra policijos pateiktoje informacijoje, mes daugiau nekomentuojame“, – teigė A.Dambrauskas.

Kaip trečiadienį pranešė Policijos departamentas, liepos 17 d. 15 val. 30 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės atstovas ir  pranešė, kad į Honkongo banko sąskaitą pervesta 475 tūkst. eurų manant, kad pinigai pervedami motininės įmonės akcininkui už perkamą įmonę.

Pasak prokuroro G.Vaivados, liepos 17 d., antradienį, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, atliekami visi privalomi veiksmai.

„Bionorica Lithuania“ yra medikamentų prekybos įmonė. Ji registruota Vilniuje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.