„Alfa vyras“ įtariamas svaiginęs ir prievartavęs merginas: ieško daugiau nukentėjusių

Sostinės kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė fotografu pasivadinusi asmenį, „alfa vyrą“ Airiną Arutiunianą, kaip įtariama, viliojusį merginas fotomodelio karjera ir jas, apsvaigintas, prievartavusį.

Fotografu prisistatęs apsimetėlis apsvaigindavo merginas, o po to jas seksualiai išnaudodavo. <br>Nuotr. iš asmeninio archyvo 
Fotografu prisistatęs apsimetėlis apsvaigindavo merginas, o po to jas seksualiai išnaudodavo. <br>Nuotr. iš asmeninio archyvo 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 12:57 PM, atnaujinta Jul 18, 2018, 3:38 PM

Pareigūnai kviečia atsiliepti visas nukentėjusias.

Kaip informuoja Vilniaus apskrities VPK, Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl išžaginimo ir nustatyta, kad prisistatantis fotografu Dovydu asmuo internete ieško merginų, norinčių tapti fotomodeliais.

Pažadėjęs tarptautinę modelio karjerą, jis sutaria dėl fotosesijos, atsiveda merginą į butą Vilniuje, fotografuoja, o vėliau, galbūt apsvaiginęs nenustatytais preparatais ir pasinaudodamas bejėgiška būkle, lytiškai santykiauja prieš nukentėjusiosios valią.

Bute atlikus kratą aptikta paslėptų vaizdo kamerų. Fotosesijų nuotraukos ir paslėptomis kameromis padaryti vaizdo įrašai galbūt buvo naudojami nusikalstamiems tikslams.

Minėtasis „fotografas“ nustatytas ir sulaikytas.

Turima duomenų, kad panašiomis aplinkybėmis nukentėjusių merginų gali būti daugiau, nei šiuo metu žinoma policijai. Todėl pareigūnai kviečia atsiliepti nuo įtariamojo nukentėjusias merginas.

Nors policija ir neskelbia sulaikytojo pavardės, aiškėja, kad tai yra „alfa patinu“ prisistatinėjantis Airinas Arutiunianas. Jis buvo sulaikytas liepos 11 d., o kitą dieną teismas leido jį suimti mėnesiui.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas teigė, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas liepos 4 d. pagal LR BK 149 str. (išžaginimas).

Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Jei paaiškėtų, kad išžagintas asmuo buvo nepilnametis, tuomet laisvės atėmimo sankcija numatoma nuo trejų iki dešimties metų.

Pasak S.Gago, iš surinktos vaizdo medžiagos galima daryti prielaidą, jog šioje byloje yra daugiau nukentėjusių merginų.

S.Gagas atsisakė atskleisti, kiek šiuo metu konkrečiai yra nukentėjusių asmenų. Lrytas.lt duomenimis, oficialiai kol kas nukentėjusioji yra viena. Ji pati kreipėsi į policiją su pareiškimu, pagal šį pareiškimą ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pats „alfa patinas“, lrytas.lt duomenimis, neneigia santykių su nukentėjusiaja, tačiau teigia, kad jokios prievartos jis nenaudojo.

Kol kas neaišku, kur filmuotą medžiagą įtariamasis naudodavo. Tai turėtų nustatyti ekspertai. 

Iki šiol A.Arutiunianas jau buvo vieną kartą teistas dėl disponavimo pornografinio turinio dalykais. Tąkart jis įkliuvo į internetą įkėlęs paties gamintą filmuką.

Jei nukentėjote panašiomis aplinkybėmis, bet nesikreipėte į policiją, ar jei žinote tokių nukentėjusių moterų bei merginų, policija prašo kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112 arba skambinti į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrių tel. (8 5) 271 6007.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.