Be eilės vyno išgėrusi moteris krito nuo sugyventinio rankos

Kauno apygardos teismas skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę Kėdainių gyventojui 58 metų Arvydui Stundžiai, kuris pripažintas kaltu dėl sugyventinės Jūratės Ladaitės nužudymo. Kėdainiškį šis įvykis įklampino 2017-ųjų vasario 24 dieną. 

Kriminalistai išsiaiškino tragiško įvykio Kėdainiuose aplinkybes.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kriminalistai išsiaiškino tragiško įvykio Kėdainiuose aplinkybes.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 4:39 PM, atnaujinta Jul 19, 2018, 5:01 PM

Ryte pas sugyventinius užsuko moters brolis, kuris netikėtai gavo pinigų, nes atliekų konteineryje rado metalo dirbinių ir juos pardavė metalo laužo supirktuvėje. Vyras atsinešė du butelius vyno, bet jo greitai neliko. 

Tuomet A.Stundžia nuėjo į parduotuvę parnešti dar vieno butelio vyno. Pradedant jį tuštinti J.Ladaitė išgėrė be eilės, todėl A.Stundžia supyko, kilo didelis barnis.

Kai moteris atsistojo ir ketino išeiti iš kambario, ją pasivijęs A.Stundžia pastūmė abiem rankomis. J.Ladaitė atsitrenkė į sekciją ir sieną, o tuomet pargriuvo ant grindų. Kėdainiškė garsiai suriko ir po akimirkos prarado sąmonę.

A.Stundžia pasilenkė prie moteris patikrinti, ar ji kvėpuoja. Vyrui pasirodė, kad sugyventinė gyva. A.Stundžia su sugyventinės broliu per kelias minutes baigė gerti likusį vyną ir išėjo iš namų. Parduotuvėje nusipirko dar vieną gėrimo butelį, jį taip pat iškart ištuštino. 

Vėliau vyrai išsiskyrė, atliekų konteineriuose ieškojo taros ir metalo, o juos pardavę vėl pirko alkoholinių gėrimų. 

Kai A.Stundžia grįžo į butą, sugyventinė buvo mirusi. Policijos pareigūnai jos kūną išvežė pas ekspertus. Pastarieji nustatė, kad moters mirtis buvo smurtinė. 

Tyrimas parodė, kad A.Stundžia ir anksčiau pykdavosi su sugyventine, dažniausiai – dėl alkoholio. Kartais jie ir susimušdavo, tačiau konfliktų pasekmės nebūdavo tokios tragiškos. 

Pastaruoju metu A.Stundžia nebuvo suimtas, tačiau išklausyti nuosprendžio neatvyko. Sugyventinės nužudymas pakeitė vyrą: jis nustojo girtauti, lankėsi teismo posėdžiuose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.