Kauno banditų garsenybė Asilas 3 mėnesiams siunčiamas už grotų

Kauno apygardos teismas nusprendė 3 mėnesiams suimti Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva vadinamą, 8 kartus teistą 42 metų Mindaugą Mažeiką, pravardę Asilas.

Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-19 17:42, atnaujinta 2018-07-19 19:45

Kol kas nežinia, kada šis teismo sprendimas bus įvykdytas, nes jo išklausyti M.Mažeika neatvyko.

Už nužudymą teisiamas kaunietis nuosprendžio laukė laisvėje, motyvuojant sunkia onkologine liga, tačiau M.Mažeika nuolat įkliūna už šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus, prie vairo sėdo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų.

Pastarąjį kartą taip nutiko liepos 3-ąją. Apie 17 valandą Kęstučio gatvėje „Mercedes-Benz“ sukėlė pareigūnams įtarimų – vairuotojas elgėsi pernelyg neatsargiai.

Policininkai tvirtino, kad sustabdytas M.Mažeika nevykdė jų teisėtų reikalavimų. 
Asilui papūtus į matuoklį, įsižiebė leistiną girtumo normą viršijantys skaičiai – 0,51 promilės (lengvas girtumas). Vyras negalėjo pateikti ir vairuotojo pažymėjimo.

Asilo pravardę turintis M.Mažeika teisiamas už žmogžudystę nuosprendžio laukia laisvėje. 

Dar neperdavus į teismą šios baudžiamosios bylos, žiaurumu garsėjantis banditas pernai rugpjūtį padarė šiurkštų eismo taisyklių pažeidimą – neturėdamas teisės vairuoti, prabangiu automobiliu „BMW X5” spruko nuo policijos pareigūnų.

Nors už tokį nusižengimą automobilis galėjo būti konfiskuotas, Kauno apylinkės teismas apsiribojo skirdamas M.Mažeikai baudą.

Įtakingo Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymu 2016 metų kovą įtariamas M.Mažeika vengė psichiatrinės ekspertizės, kurią reikia atlikti norint perduoti bylą teismui.

Nors ir įtariamas labai sunkiu nusikaltimu, Kryžkelės gaujos vadeiva nebuvo suimtas, nes, kaip nurodoma medicinos dokumentuose, serga sunkia liga.

Neapsikentę pareigūnai vis dėlto nusprendė kreiptis į teismą ir prašyti skirti suėmimą, nes piktybiškas ekspertizės vengimas paralyžiavo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

2017 metų rugpjūčio 21 dieną nutarta sulaikyti Asilą, bet jis Kaune, ties Ateities plento ir Chemijos gatvės sankryža bandė sprukti visureigiu „BMW X5“.

Gausios policijos pajėgos vijosi M.Mažeiką ir privertė jį sustoti – mafiozas buvo ištrauktas iš automobilio, paguldytas ant šaligatvio ir surakintas.

Po sulaikymo jam buvo iškelta administracinė byla dėl eismo taisyklių taisyklių pažeidimo.

Nužudymo byloje M.Mažeiką nuspręsta suimti. Tačiau praėjusių metų rugsėjo pabaigoje jis vėl buvo išleistas į laisvę, motyvuojant bloga sveikatos būkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.