Įspėjimas vykstantiems į Palangą – nukentėjusiųjų istorijos priverčia susimąstyti

Savaitgalį į Palangą plūdo ne tik poilsio prie jūros išsiilgę vasarotojai, bet ir vagys. Jie brovėsi į poilsiautojų nuomojamus namus, pavogė brangų automobilį, dėl svetimos piniginės lindo net į vaikišką vežimėlį.

Šiuose Palangos kotedžuose apsistojusius poilsiautojus nežinomi vagys apšvarino į vidų įsibrovę per langą.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Šiuose Palangos kotedžuose apsistojusius poilsiautojus nežinomi vagys apšvarino į vidų įsibrovę per langą.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 8:57 PM

Net ir atsipalaidavę pajūryje poilsiautojai privalo išlikti budrūs ir saugoti savo daiktus.

Tai kurorto svečiams policijos pareigūnai kartoja nuolat, tačiau kiekvieną vasarą yra priversti tirti vis naujas vagystes.

Rusas neteko visureigio

Didžiausią nuostolį patyrė viena Kaliningrade esanti Rusijos įmonė, kurios vadovas į Palangą atvyko užpernai pagamintu brangiu visureigiu „Mercedes-Benz GL 350“ su Kaliningrado regiono valstybiniu numeriu.

Atokiau nuo kurorto centro kotedžų kvartale apsigyvenęs svečias iš Rusijos šeštadienį anksti ryte pajuto, kad name šeimininkavo per langą įsibrovęs vagis.

Patekęs į vidų nusikaltėlis paėmė tik matomoje vietoje paliktus automobilio raktelius.

Iš namo kiemo dingo ir visureigis su jame palikta svečio pinigine, kurioje buvo dokumentai ir apie tūkstantį eurų.

Rusijos piliečiui ir jo įmonei padaryta 83 tūkst. eurų žala.

Mašiną paliko be žibintų

Kitą dieną nukentėjo automobiliu „Porsche Cayenne“ į Palangą atvykęs 35 metų vilnietis.

Nakčiai visureigį jis buvo palikęs vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje kurorto centre. Po pietų jis susiruošė važiuoti išsimaudyti prie karjerų.

Jau važiuodamas vyras atkreipė dėmesį, kad visureigio valdymo kompiuteris yra užfiksavęs, jog neveikia automobilio žibintai, tačiau vilnietis manė, kad tai – mašinos įrangos gedimas.

Tačiau kai išsimaudęs jis sugrįžo prie savo visureigio, pamatė, kad iš tiesų nebėra abiejų priekinių žibintų, kurių vertė – 5 tūkst. eurų.

Darbavosi ne tik naktį

Sekmadienį nemažų nuostolių patyrė ir A.Mickevičiaus gatvės kotedžuose apsistojusi poilsiautojų šeima.

Per pietus prie jūros išėję poilsiautojai namo grįžo apie 17 val. 30 min. ir išvydo išverstą kambarį. Išlaužę lango rėmą ir į vidų patekę nusikaltėliai pasiėmė visus rastus vertingus daiktus: laikrodį, papuošalus, moterišką rankinę, kompiuterį, brangius akinius nuo saulės ir 800 eurų.

Iš viso poilsiautojų šeima patyrė per 17 tūkst. eurų nuostolių.

Netoli Šventosios esančiame Mančiškės gyvenamajame rajone nuo vagių nukentėjo 4 poilsiautojai iš Estijos. Šeštadienį ryte atsikėlę jie neberado krepšio su fotokameromis, telefonų, grynųjų pinigų. Iš viso estams vagys pridarė 4,6 tūkst. eurų nuostolių.

Vagį užklupo kambaryje

Kunigiškių gatvėje viename name apsistojusioms dviem šeimoms iš Kėdainių pasisekė labiau.

Apie 4 valandą ryto poilsiautojus pažadino kažkoks bruzdesys viduje.

Vyras pamanė, kad po namus vaikštinėja kartu su jais atvykę giminaičiai, tačiau nuėjęs į jų kambarį jis giminaičius pamatė miegančius.

Nuėjęs į svetainę jis išvydo viduje šmirinėjantį žibintuvėliu pasišviečiantį nepažįstamąjį.

Kilus šurmuliui vagis puolė bėgti. Pakilę poilsiautojai pamatė, kad viduje nebeliko rankinių. Laimė, išgąsdintas nusikaltėlis prie namo tvoros jas išmetė nieko nespėjęs iš jų paimti.

Piniginę paliko vežimėlyje

Ilgapirščiai grobio žvalgėsi ir Palangos centre esančioje vaikų prekių parduotuvėje.

Į ją atvykusi šeima iš Vilniaus vaikišką vežimėlį su kūdikiu parduotuvėje paliko prie durų. Patys jie vaikštinėjo po prekybos salę vis dirsčiodami į vežimėlį.

Sugrįžęs prie vežimėlio vyras neberado jame padėtos piniginės, kurioje buvo vilniečio asmens dokumentai, vairuotojo pažymėjimas, banko kortelės ir 300 eurų.

Pareigūnai tikisi, kad vagį bus užfiksavusios parduotuvės vaizdo kameros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.