Vainatrakio kapinėse pasirodymą surengusi kompanija sulaukė atpildo

Liepos 15–ąją Kauno rajono gyventojus šokiravo Vainatrakio kapinėse užfiksuoti ir viešojoje erdvėje paplitę vaizdai.

Apsemtose kapinėse plaukiojusi kompanija sulaukė atpildo<br> G.Bitvinsko nuotr.
Apsemtose kapinėse plaukiojusi kompanija sulaukė atpildo<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Goda Šarakauskaitė

Jul 26, 2018, 2:36 PM, atnaujinta Jul 26, 2018, 2:38 PM

Kompanija, pasipuošusi baltais savadarbiais apsiaustais, apsemtose kapinaitėse plaukiojo irklentėmis, plukdė ant vienos iš jų atsigulusią moterį bei užsiėmė kitokiomis keistomis „pramogomis“.

Naujienos komentatoriai pasiskirstė į dvi gana kategoriškas grupes: vieni juokėsi ir kone plojo neįprastą reginį surengusiai grupelei ir vadino tai socialine akcija, kiti – teisė ją už tokį nepagarbų šou. Pastariesiems tai pasirodė visiškas kapinių bei mirusiųjų atminimo išniekinimas.

Vis dėlto, didelė dalis komentavusių palaikė „plaukikus“: „Kažin, kodėl tik dabar problemą pamatė visi – ir kapinių priežiūra, ir meras ir net policija? Kol „vaiduokliai“ irklentėm neplaukiojo, negi problemos nebuvo?“, – klausė skaitytoja.

Rodos, kad ir kokių prieštaringų nuomonių susilaukė šis keistas grupelės pasirodymas, tai paskatino imtis priemonių: už tvarką kapinėse atsakingos įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Ričardas Čėsna patikino, jog bus dedamos visos įmanomos pastangos užkirsti kelią tolesnėms stichijos pasėkmėms.

Tačiau mirusiųjų artimuosius ir kitus tautiečius iki šiol kamavo kitas klausimas: ar keistoji ketveriukė bus nubausta?

Pasak Kauno vyriausiojo policijos komisariato, aiškinantis įvykio aplinkybes ir atliekant tyrimą dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo, nustatyti visi keturi asmenys: du vyrai ir dvi moterys. Trims iš jų jau surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 straipsnį.

Dviems vyrams, gimusiems 1982 m. ir 1974 m., bei moteriai, gimusiai 1980 m., paskirta 15 eurų piniginė bauda.

Kauno apskrities policija primena, jog kapuose ar kitose viešosios pagarbos vietose turime elgtis atsakingai. Pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą, teikiamą informaciją ir primena, jog visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą, informuotumėte bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.