Vokietijos mieste – įspėjimas likti budriems: ginkluotas ir agresyvus lietuvis vis dar laisvėje

Ketvirtadienio rytą Vokietijos pareigūnai buvo sukelti ant kojų – 41-erių metų Lietuvos pilietis pagrobė savo buvusią merginą ir bėgdamas nuo policijos peiliu sužalojo atsitiktinį praeivį. Vokietijos pareigūnai rado pagrobtą merginą ir ją pristatė medikams, tačiau vyras vis dar ieškomas.

Lietuvis vis dar ieškomas.<br> Lrytas.lt ir Welt.de koliažas.
Lietuvis vis dar ieškomas.<br> Lrytas.lt ir Welt.de koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2018, 1:00 PM, atnaujinta Jul 27, 2018, 2:41 PM

Kaip penktadienį pranešė naujienų portalas Welt.de, ketvirtadienio rytą Vokietijoje, Erfurte savo buvusią merginą pagrobęs ir praeivį peiliu sužalojęs vyras vis dar ieškomas. Pareigūnai perspėja, kad lietuvis greičiausiai dar nepaliko Erfurto ir ragina išlikti budriems.

Vokietijos pareigūnai įvardino, kad ieškomas vyras – Sergejus Griscukas. Skelbiama, kad jis Lietuvos pilietis. Jie teigia, kad jis labai pavojingas, itin agresyvus ir gali turėti daugiau ginklų.

Tiuringijos policijos pareigūnai socialiniame tinkle „Twitter“ nuo ketvirtadienio nuolat dalijasi įrašais, kuriuose skelbia apie pavojingą situaciją Erfurte.

Merginą policijos pareigūnai surado ketvirtadienį, praėjus porai valandų po jos pagrobimo. Kaip praneša policija, mergina sužeista, ji buvo pristatyta medikams.

24-metų praeiviui, kurį bėgdamas nuo pareigūnų sužalojo ieškomas lietuvis, dėl patirtų sužalojimų prireikė operacijos.

Pagrobė savo buvusią merginą

Dėl incidento Erfurte buvo sustabdytas traukinių eismas. Kelias Erfurtas-Veimaras kelis kartus buvo visiškai uždarytas.

Vyro ir merginos paieškai Vokietijos pareigūnai panaudojo visas priemones – į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, įvykio vietoje ir aplink centrinę geležinkelio stotį policija dirbo su tarnybiniais šunimis.

Ketvirtadienio popietę pareigūnai pastebėjo pagrobėją ir jo įkaite, tačiau vyrui pavyko pasprukti ir išvengti sulaikymo. Skelbiama, kad merginą S.Griscukas pagrobė ankstų ketvirtadienio rytą. Jis į moters butą pateko lipdamas pro balkoną. Vyras turėjo peilį, kuriuo grasino merginai ir ją ištempė iš namų. Pagrobėjas su įkaite spruko pėsčiomis.

Įvykio metu namuose, iš kurių pagrobta mergina, buvo ir kitas vyras. Incidento metu jis nenukentėjo. Nėra aišku, kokie santykiai jį sieja su nukentėjusia moterimi.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.