Gaudynės Erfurte baigėsi: sulaikytas pagrobimu įtariamas Lietuvos pilietis

Po keturių paieškos dienų sekmadienį Erfurte buvo sulaikytas pagrobimu ir pasikėsinimu į gyvybę įtariamas Lietuvos pilietis Sergejus Griscukas. Dėl vyro nuo ketvirtadienio Vokietijoje buvo vykdoma intensyvi paieška.

Sekmadienį vyras buvo sulaikytas.<br>Lrytas.lt ir Welt.de koliažas.
Sekmadienį vyras buvo sulaikytas.<br>Lrytas.lt ir Welt.de koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 11:25 AM, atnaujinta Jul 30, 2018, 12:01 PM

Kaip praneša naujienų portalas Welt.de, sekmadienį, po keturių paieškos dienų, buvo suimtas pagrobimu ir atsitiktinio praeivio sužalojimu įtariamas Lietuvos pilietis. 41-erių metų vyras buvo sulaikytas sekmadienio popietę, Erfurto senamiesčio pakraštyje. 

Vokietijos pareigūnai Lietuvos piliečio ieškojo nuo ketvirtadienio. Jie pranešė, kad įtariamasis – itin agresyvus ir pavojingas, gali būti ginkluotas.

Sulaikymo operacijoje pareigūnams teko paleisti tris įspėjamuosius šūvius. Įvykio metu niekas nenukentėjo.

Tiuringijos policija sekmadienį savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pasidalijo įrašu, kuriame dėkojo piliečiams už aktyvumą ir pranešimus pareigūnams.

Vykdė intensyvią paiešką

Nuo ketvirtadienio Vokietijos pareigūnai buvo sukelti ant kojų. Dėl bėglio paieškos į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, aplink įvykio vietą pareigūnai dirbo su tarnybiniais šunimis.

Pagrindinė paieškos vieta – centrinė Erfurto geležinkelio stotis. Dėl įvykio stotis ne kartą buvo uždaryta, buvo atšaukiami įvairūs traukinių marštrutai.

Tiuringijos policija  savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje nuo ketvirtadienio dalijosi įrašais, skelbdami apie pavojingą situaciją Erfurte, bei pranešdami apie įtariamojo požymius.

Įtariamas pagrobimu ir pasikėsinimu į gyvybę

Bėglys Sergejus Griscukas, kurį Vokietijos teisėsauga ir žiniasklaida apibūdino kaip 41-erių metų Lietuvos pilietį, buvo ieškomas nuo ketvirtadienio.

Kaip pranešama, vyras ankstų ketvirtadienio rytą per balkoną įsibrovė į savo buvusios merginos namus. Patekęs į vidų, S.Griscukas jai grasino peiliu ir per prievartą ją ištempė iš namų. 

Kartu su įkaitę palikęs butą, vyras gatvėje peiliu sužalojo atsitiktinį 24-erių metų praeivį. Vaikinui dėl patirtų sužalojimų medikai turėjo atlikti operaciją.

S.Griscukas su įkaite spruko pėsčiomis. Pareigūnams merginą pavyko surasti tą pačią dieną, praėjus porai valandų nuo jos pagrobimo. Tačiau tąkart su ja buvusiam S.Griscukui pavyko išvengti sulaikymo.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“