Grasinimai nužudyti žmoną ir šūviai – policijoje dirbę broliai susikibo it gangsteriai

Dviejų brolių, buvusių policijos pareigūnų, konfliktas, Varėnos rajone kilęs dėl turto dalybų, pasibaigė šūviais. Juos iš pistoleto paleidęs jaunesnysis brolis trims mėnesiams atsidūrė už grotų.

Abu į konfliktą įsivėlę broliai anksčiau yra vilkėję policijos uniformą.<br> lrytas.lt montažas.
Abu į konfliktą įsivėlę broliai anksčiau yra vilkėję policijos uniformą.<br> lrytas.lt montažas.
Lietuvoje dėl turto dalybų neretai susipjauna net artimiausi giminaičiai, o kartais konfliktai bandomi spręsti ginklu.
Lietuvoje dėl turto dalybų neretai susipjauna net artimiausi giminaičiai, o kartais konfliktai bandomi spręsti ginklu.
Abu į konfliktą įsivėlę broliai anksčiau yra vilkėję policijos uniformą.
Abu į konfliktą įsivėlę broliai anksčiau yra vilkėję policijos uniformą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 6:05 AM, atnaujinta Aug 1, 2018, 11:21 AM

„Iš pradžių nušausiu tavo žmoną, paskui – tave. Abu čia ir mirsite“, – tokius žodžius tvirtino išgirdę buvusio policininko 57 metų Romučio Bingelio artimieji. Vyras netrukus iš kovinio pistoleto paleido tris kulkas.

20 metų be nuobaudų policijoje išdirbęs R.Bingelis tardymo izoliatoriuje atsidūrė dėl pasikėsinimo nužudyti savo 60 metų brolį Praną Bingelį ir jo 49 metų žmoną Vidą Bingelienę.

Įniršęs dėl neva nesąžiningų iš tėvų paveldėto turto dalybų girtas R.Bingelis atvyko į Purplių kaime (Varėnos r.) esančią sodybą ginkluotas legaliu pistoletu IZH ir medžiokliniu šautuvu.

Į pensiją išėjęs pareigūnas žmogžudžiu netapo tik atsitiktinai. R.Bingelis dusyk šovė į brolio žmoną – viena kulka praskrido jai šalia ausies, o kita – tarp kojų.

Broliams susigrūmus, nuaidėjo trečias šūvis, kuris, laimei, taip pat buvo netaiklus.

Abu solidžias pareigas praeityje ėję broliai gyvena Varėnoje – P.Bingelis anksčiau dirbo šio miesto policijoje, iš kurios išėjęs vadovavo bendrovei „Varėnos dujos“.

Aistros kilo dėl sodybos

Tarp brolių juoda katė perbėgo mirus jųdviejų garbaus amžiaus tėvams. 2016 metais užgeso jų motina, o praėjusiais metais – tėvas Izidorius Bingelis.

Nesantaikos kibirkštį įskėlė sodyba ir kitas tėvams priklausęs turtas Purplių kaime, kurį nuo Varėnos skiria 25 kilometrai.

Palikimo dalybas lydėjo pyktis – R.Bingelis apkaltino brolį, kad jis vienas siekia paveldėti mirusių tėvų sodybą, žemę ir mišką.

Kol turtas nėra oficialiai padalintas, sodybos pastatais naudojasi abu broliai.

Išplėšė iš rankų ginklą

R.Bingelis į Purplius atvyko neįspėjęs brolio ir jo žmonos, kurie tuo metu ten triūsė.

Atrodo, kad brolis iš anksto rengėsi keršto akcijai – į savo automobilį „Volvo“ įsidėjo ne tik lygiavamzdį medžioklinį šautuvą, bet ir pasiėmė kovinį pistoletą IZH su pilna dėtuve šovinių.

 

Buvęs pareigūnas, o dabar medžiotojas yra legaliai įsigijęs net keturis ginklus.

Ilgai nelaukęs R.Bingelis nukreipė ginklą į artimus giminaičius.

Vyras taikėsi į V.Bingelienę, buvusią prie garažo durų, tačiau šalia jos stovėjo ir brolis.

Po dviejų netaiklių šūvių P.Bingelis ir jo žmona susigrūmė su užpuoliku – jiems pavyko atimti ginklą, laiku iškviesti policiją.

Įkaušęs šaulys ir toliau elgėsi agresyviai, tačiau operatyviai atvykę pareigūnai užkirto kelią jo siautėjimui. Pareigūnai rado dvi kulkas, o trečios aptikti nepavyko.

Šaulys neigia kaltę

Nusikaltimo vietoje užkluptas varėniškis neigė pasikėsinęs į artimųjų gyvybę.

„Jei būčiau norėjęs nušauti, būčiau tai ir padaręs“, – dėstė buvęs teisėsaugos pareigūnas.

Tačiau tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas šią versiją įvertino skeptiškai: „Įtariamasis buvo neblaivus ir tragedijos pavyko išvengti tik dėl laimingo atsitiktinumo. Jo veiksmai, kovinio ginklo nukreipimas į žmogų, šūvių paleidimas kėlė didžiulį pavojų. Tokiu atveju nuo sunkiausių pasekmių niekas negali būti apsaugotas.“

Po brolio įsiveržimo R.Bingelis ir jo sutuoktinė patyrė didžiulį šoką – pora teigė neatsigaunanti iki šiol.

R.Bingelis po užpuolimo atsisakė tikrintis girtumą – nepūtė į svaigalų matuoklį, nesutiko duoti kraujo.

Šaulį apžiūrėję medikai pateikė išvadą, kad jis yra neblaivus.

Pensininkas tikino pradėjęs vartoti alkoholį tik atvykęs automobiliu į Purplius – kaime išgėrė degtinės.

Tačiau, pareigūnų duomenimis, jis svaiginosi dar prieš išvažiuodamas į buvusią tėvų sodybą.

Vietos gyventojai – apstulbę

Gintautas Tebėra

Merkinės seniūnas

„Jei nebūtų oficialaus policijos pranešimo apie šūvius Purplių kaimo sodyboje, būčiau pamanęs, kad tai nepagrįstos šnekos. P.Bingelį kartais apima emocijos, bet jis niekuomet neperžengs ribų, nesišvaistys ginklais, kumščiais.

 

Tarp P.Bingelio ir vietos gyventojų anksčiau buvo kilę ginčų dėl teisės naudotis keliu, vedančiu per sodybą, tačiau pamatęs jo nenaudai bylojančius dokumentus jis aprimo ir daugiau priekaištų nereiškė.

Todėl nieku gyvu nepatikėčiau, kad jis galėjo įžiebti konfliktą – buvo ramus žmogus, anksčiau ėjo solidžias pareigas.

P.Bingelio brolio aš nepažįstu, todėl būtų sunku spręsti, ką jis galėtų padaryti.

Iki pastarojo konflikto apie jųdviejų ginčus nieko negirdėjau – galbūt problemos buvo sprendžiamos šeimos rate. Jų tėvai buvo labai malonūs, tvarkingi žmonės, niekuomet nekeldavę kivirčų.

Šis konfliktas seniūnijoje – tarsi perkūnas iš giedro dangaus.“

Turto dalybos atima sveiką protą

Nepasidalindami paveldėto turto artimi žmonės neretai praranda sveiką protą.

2002 metais nepatenkintas testamentu vyriškis atsipjovė trečdalį namo Alytaus miesto pakraštyje. 86 metų alytiškė Albina Jarmalienė prieš mirtį panaikino testamentą, pagal kurį namą buvo palikusi 53 metų sūnui Albertui, o jis turėjo išmokėti 10 tūkst. litų Alytuje gyvenančiai savo 59 metų seseriai Liucijai. Pagal pakeistą testamentą, sūnus ir duktė praėjus pusei metų po motinos mirties turėjo pasidalyti namą ir žemę perpus. Pastaraisiais metais Kaune gyvenančiam A.Jarmalai toks netikėtas palikimo perdalijimas nepatiko.

2007 metų lapkritį Lentvaryje gyvenantys trys broliai Stasiulevičiai mirtinai susiginčijo dėl žemės, paveldėtos iš senelio.

Teismas paveldėtą miško paskirties žemę Trakų rajono Malūnių kaime, prie Katišiaus ežero, buvo padalijęs į tris dalis – po hektarą. Tačiau vėliau 57 metų Genrichas Stasiulevičius sumanė jam priklausančią žemės dalį padidinti ir keliais metrais perkėlė riboženklius.

Tai pastebėję Juzefas ir Vladislovas Stasiulevičiai pasikvietė matininką iš naujo nustatyti jiems priklausančių sklypų ribas. Po to broliai pradėjo sklypus žymėti riboženkliais.

Tuo metu iš miško atlėkęs G.Stasiulevičius pradėjo bartis su broliais. Žodžių neužteko. Išsitraukęs pistoletą „Sig Sauer P230“ jis nusitaikė į Juzefą. Kulkų į galvą ir kaklą pakirstas brolis krito negyvas. Genrichas bandė nušauti ir Vladislovą, tačiau jam pavyko išvengti kulkų, pabėgti ir iškviesti policiją.

2018 metų liepą 79-erių šiaulietė reanimacijos palatoje atsidūrė po akistatos su velionio vyro anūku. Manoma, jog konfliktas kilo dėl palikimo. Buvo sutarta, kad šeimininkė iš namo išsikraustys iki liepos 6-osios, bet liepos 1-osios popietę į namus įsiveržęs 49 metų Mindaugas J. pažėrė necenzūrinių žodžių tiradą, ėmė įžeidinėti ir kumščiais talžyti bejėgę pensininkę. Į ligoninę nuvežta nukentėjusioji atsidūrė reanimacijos palatoje – nuo didžiulio streso moteriai įplyšo širdies raumuo.

2018 metų liepą turto pasidalyti negalintys brolis ir sesuo Kretingos rajone susipešė dar nespėję palaidoti mirusios motinos. Konfliktas įvyko Darbėnų miestelyje, prie laidojimų namų. 41 metų vyras sugriebė 37 metų seseriai už plaukų ir ėmė tampyti. Jis buvo uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.